Správy

Pomôže na Zavarskej mimoúrovňová križovatka? Kraj vydal KLADNÉ stanovisko

Trnavský samosprávny kraj dal kladné stanovisko k štúdii na križovatku s obchvatom Trnavy. Štúdiu zabezpečuje spoločnosť, ktorá vlastní pozemky pri obchvate mesta.

Ilustračný obrázok k článku Pomôže na Zavarskej mimoúrovňová križovatka? Kraj vydal KLADNÉ stanovisko
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vydal kladné stanovisko k štúdii na nové riešenie dopravy v oblasti križovatky Zavarskej ulice a obchvatu Trnavy. Spomedzi spracovaných alternatív odporučil riešenie, ktoré je v súlade s územným plánom mesta Trnava, teda realizáciu mimoúrovňovej križovatky. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.

Zvýši bezpečnosť?

Štúdiu zabezpečuje spoločnosť Logistické centrum Trnava, ktorá vlastní pozemky pri obchvate krajského mesta.

„Zástupcovia vlastníkov pozemkov vypracovali štúdiu uskutočniteľnosti mimoúrovňovej križovatky, ktorá má zvýšiť bezpečnosť motoristov. K predloženému dokumentu sme vydali kladné stanovisko a odporučili sme alternatívu, ktorá počíta s premostením obchvatu. Investor v nasledujúcej fáze vypracuje ďalšie stupne projektovej dokumentácie,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Prečítajte si tiež

Dôležitý úsek

Projekt sa aktuálne pripravuje na základe memoranda o spolupráci medzi spoločnosťou a mestom Trnava z apríla 2021.

TTSK poskytuje súčinnosť a snaží sa proces akcelerovať vzhľadom na dôležitosť komunikácie pre dopravu v celom kraji. Proces sa hýbe v súlade s dohodami, ktoré vyplynuli z rokovaní. Kľúčovým v tomto bude finančný príspevok štátnej Slovenskej správy ciest, ktorá spravuje obchvat ako cestu I. triedy,“ doplnil Viskupič.

Trnavský samosprávny kraj v septembri minulého roka dokončil modernizáciu 1,6-kilometrového úseku cesty III. triedy, ktorý leží na uliciach Zavarská a Koniarekova, v hodnote 551-tisíc eur. Tým sa komunikácia aktuálne spájajúca obchvat a centrum mesta stala bezpečnejšou a najmä komfortnejšou, pretože panelový úsek sa stal minulosťou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM