Peter Bestvina Správy Samospráva

Posledné špárovačky a hotovo! Nový cyklochodník presvedčil aj odporcov, FOTO

Už teraz sa môžete previezť cez nový cyklochodník na Saleziánskej ulici. Po jeho dokončení výrazne oslabli počiatočné negatívne ohlasy obyvateľov ulice.

Ilustračný obrázok k článku Posledné špárovačky a hotovo! Nový cyklochodník presvedčil aj odporcov, FOTO
14
Galéria

Cyklochodník na Saleziánskej ulici, ktorej výstavba začala v priebehu marca, je úspešne dokončená. Široký je 2,5 metra a vedie na 380 metroch od križovatky so Špačinskou cestou po kruhovú križovatku na Veternej ulici.

„Celkové výdavky na stavebné práce sú 315 904 eur. Z toho 293 356 eur mesto Trnava získalo z eurofondov,“ uviedol trnavský primátor Peter Bročka.

Počiatočná skepsa

Obyvatelia ulice projekt spočiatku silno kritizovali. Nepáčilo sa im umiestnenie trasy vedúcej pred bytovkou na Saleziánskej. Ďalším bodom kritiky bolo zúženie cesty pre automobily vedúcej popri základnej škole. Ako nedostatok vnímajú obyvatelia aj to, že sa nevymenil pôvodný prístrešok na zastávke MAD a nevybudovali sa polopodzemné kontajnery spolu s cyklochodníkom.

Výsledok, ktorý presvedčil

Odmietavé názory obyvateľov Saleziánskej sú však po dokončení ulice miernejšie. Dokončený projekt neodškriepiteľne zatraktívnil celú ulicu. Tá je teraz okrem nového cyklochodníka a chodníka pre peších bohatšia o stromovú výsadbu a ďalšiu zeleň, autobusové zastávky a dopravné značenie.

„Hlavným cieľom projektu je zvýšenie atraktivity cyklistickej dopravy v meste prostredníctvom vytvorenia ucelenej bezpečnej, rýchlej a priamej siete segregovaných mestských cyklotrás,“ je uvedené v projektovej dokumentácii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM