Monika Hanigovská Rôzne

Posledný novembrový týždeň v Trnave? TOP akcie, na ktoré sa oplatí skočiť

Posledný novembrový týždeň sa bude niesť v duchu parádnych akcií. Na svoje si v Malom Ríme prídu deti ale aj dospelí. Vybrali sme rovnú desiatku podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Posledný novembrový týždeň v Trnave? TOP akcie, na ktoré sa oplatí skočiť
Zdroj: TASR

Zacvičte si jógu

27. november, od 19:00 do 20:00, Trnavská radnica, miestnosť S1 (Hlavná 1)

Dnes, 27. novembra si posledný krát môžete vychutnať projekt s názvom Šach a joga v tieni stromov. Pod vedením jeho koordinátoriek si môžete zacvičiť jogový Pozdrav Slnku a wi-gongovú (či-kungovú) zostavu na zahriatie a natiahnutie celého tela. Ako uvádzajú organizátori akcie, je odporúčame prísť už o 18.45 hod., aby ste mali dostatok času na prezlečenie sa do športového oblečenia. Za cvičenie sa neplatí a ani nie je potrebné nosiť si vlastnú karimatku. Podujatie je podporené prostriedkami z Participatívneho rozpočtu Mesta Trnavy.

Koncert medzinárodne uznávaného huslistu

28. novembra o 19.00, v Zrkadlovej sieni Divadla Jána Palárika

V Trnave zahrá medzinárodne uznávaný slovensky huslista. V našom meste sa predstaví Dalibor Karvay. Zaznejú diela Meditácia J. Masseneta, Carmen – fantázia F. Waxmana, Introdukcia a Rondo capprisioso C. Saint-Saensa, Tzigane M. Ravela a ďalšie virtuózne kompozície. V úlohe klaviristu sa v Trnave zhostí počas vystúpenia Daniel Buranovský.

Jazyková kaviareň

29. november, o 19.30 hod., Mladá Archa/Rádio Bunker, Hlavná 17, Trnava

Ste talent na jazyky alebo sa chcete niečo nové naučiť? Mesto Trnava pozýva v poradí už na piate stretnutie s názvom Jazyková kaviareň, kde sa budete môcť porozprávať po anglicky, španielsky aj nemecky. Vstup je voľný.

La Gioia & Band: Rockové balady

29. november, o 19.00 hod., Kino Hviezda, Trnava

La Gioia prichádza aj do Trnavy s „rockovou nádielkou“. Počas vystúpenia zaznejú najznámejšie rockové hity a balady svetovej aj domácej produkcie.

Predvianočné tvorivé dielne

Od 1. decembra do 17. decembra, „Pod stĺpami“ na Hlavnej ulici č. 8, Trnava

Šikovné detské rúčky sa môžu tešiť na pečenie medovníkov, výrobu sviečok a svietnikov, výrobu pohľadníc a vianočných ozdôb. Návštevníkov môže potešiť aj výroba drobných darčekov.

Snehová kráľovná

2. decembra o 16.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

Do Trnavy príde čarovná veršovaná rozprávka, ktorá poteší nielen detské očká. Bratislavské bábkové divadlo uvedie v našom meste rozprávku Snehová kráľovná, podľa motívu rovnomennej rozprávky Hansa Christiana Andersena. Na javisku ožije nesmrteľný príbeh o priateľstve a láske Gerdy a Kaya, ktorého odviedla Snehová kráľovná do svojho ľadového paláca a zmocnila sa jeho srdca. Ako uvádza organizátor akcie, predstavenie je vhodné pre deti od 3 rokov. Vstupné: 3 €, predpredaj vstupeniek od 10. 11. 2017 v Trnava Tourism (mestská veža).

Advent s legendárnym zborom

2. decembra o 20.00, v Kostole sv. Jakuba

Posledný novembrový týždeň dokáže spríjemniť aj legendárny zbor Lúčnica. Už druhého decembra to legendárny zbor roztancuje v chráme sv. Jakuba, kde sa uskutoční predstavenie s názvom 1. adventný koncert: SPEVÁCKY ZBOR LÚČNICA. Diriguje Elena Matušová. Vstupné: 5 eur, predaj lístkov: Ticketportal, TTi – mestská veža, na mieste koncertu.

Vianočné trhy

Od 1. decembra 23. decembra 2017, viacero trnavských lokalít

Vianočné trhy v našom meste patria medzi obľúbené akcie. Prinášajú okrem kultúrneho programu aj rozvoniavajúce palacinky, klobásky ale aj horúce varené víno, punč, medovinu, či napríklad pečené gaštany. Pravú vianočnú atmosféru si budú môcť Trnavčania ale aj návštevníci vychutnať už tento piatok na Trojičnom námestí, Hviezdoslavovej (pred budovou Slovenskej pošty), Štefánikovej (po Mestskú vežu), Hlavnej a Trhovej ulici. Kultúrne podujatia sa odohrajú na Trojičnom námestí a na Hlavnej ulici.

Rozprávky divadla Dvor zázrakov

3. decembra, o 15.00 hod. a 17.00 hod., Trnavská radnica

Súčasťou Adventných trhov bude aj novinka pre najmenších. Nedeľné divadielko na radnici (v západnom krídle) predstaví zvedavým očkám známe rozprávky. Prvé vystúpenie sa uskutoční už tuto nedeľu. Deti sa môžu tešiť na rozprávku s názvom Janko a Marienka. Vstupné: 2€.

Mestská veža s lampášom

3. decembra o 17.00 a 18.30 h v mestskej veži

Aj tento rok mesto pripravilo obľúbený výstup až na vrchol veže a to za svetla lampášov. Vychutnajte si vianočnú Trnavu ako na dlani a to v rámci tohročnej premiéry už túto nedeľu. Okrem vianočne rozžiarenej Trnavy si budete môcť vychutnať sprievodcu v historickom kostýme, ktorý návštevníkom rozpovie dávne príbehy a legendy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM