Monika Hanigovská Rôzne

Poznáme mená osobností: Trnava udelí čestné občianstvo za zásluhy aj rozvoj

Trnavská radnica vybrala osobnosti, ktoré získajú čestné občianstvo, uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta a Ceny mesta Trnava. Toto sú vybrani ocenení.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme mená osobností: Trnava udelí čestné občianstvo za zásluhy aj rozvoj
Zdroj: TASR

Na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Trnave sa udelia významné ocenenia. Vybrané osobnosti si prevezmú čestné občianstvo nášho mesta a súčasne aj Ceny mesta Trnava, ale aj ocenenia s názvom Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Trnavy. Ocenenia sa tradične odovzdajú v prvú marcovú nedeľu.

Pre Generálneho vikára aj lekára

Generálneho vikára Trnavskej arcidiecézy Jána Pavčíra pri príležitosti 40. výročia kňazskej vysviacky a za dlhoročné služby Trnavskej arcidiecéze ocenia čestným občianstvom mesta Trnava. Rovnaké ocenenie in memoriam schválili v utorok poslanci trnavského mestského zastupiteľstva (MsZ) pre lekára Františka Vaverčáka, pri príležitosti 100 rokov od jeho narodenia, za jeho prácu na gynekologicko-pôrodníckom oddelení v nemocnici v Trnave.

Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta udelia opernému spevákovi Danielovi Čapkovičovi, sólistovi opery Slovenského národného divadla, a členovi tímu Spartaka Trnava v čase jeho zlatej éry Karolovi Dobiášovi za vynikajúce športové výsledky.

Odsúhlasili aj Ceny mesta

Poslanci na návrh komisie pre udeľovanie ocenení odsúhlasili aj udelenie Ceny mesta Trnava dvom fotografom – Jozefovi Šelestiakovi a Blažejovi Vittekovi pri príležitosti ich životných jubileí a za ich propagáciu mesta, a in memoriam bývalému riaditeľovi Divadla pre deti a mládež Mikulášovi Fehérovi za celoživotnú prácu dramaturga, umeleckého šéfa a riaditeľa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM