BTW Správy Samospráva

Pred trnavským Mestským úradom sa vytvoril dlhý rad, mesto obratom zareagovalo

Mesto pre zvýšený počet klientov prichádzajúcich uhradiť daň z nehnuteľností, daň za psa a poplatok za komunálny odpad, predĺžilo úradné hodiny klientskeho centra a pokladne.

Ilustračný obrázok k článku Pred trnavským Mestským úradom sa vytvoril dlhý rad, mesto obratom zareagovalo
Zdroj: Mestská televízia Trnava

Na Trhovej ulici v pondelok 25. mája v dopoludňajších hodinách vytvorili ľudia čakajúci na prijatie na Mestský úrad takmer 100 m dlhý rad. Väčšina z nich prišla uhradiť daň z nehnuteľností, daň za psa alebo poplatok za komunálny odpad.

Mesto Trnava najskôr vyzvalo občanov, aby chránili seba a ostatných, nečakali v rade pred úradom a radšej dane zaplatili elektronicky. „Rozhodnutia o dani z nehnuteľností, dani za psa a poplatku za odpad si občania nájdu v poštovej schránke. Úhradu stačí poslať cez bankový prevod,“ uviedlo v reakcii mesto.

Ako nečakať pred úradom

Nie je potrebné vystáť rad na pokladňu mestského úradu. Platby mestu je možné vybaviť aj v banke. Najlepšie je však uhradiť dane a poplatky mestu online. Na rozhodnutiach, ktoré mesto posiela Trnavčanom do poštových schránok, je uvedený IBAN na elektronickú platbu i QR kód. Ten stačí naskenovať v príslušnej aplikácii smartfónu, a úhrada je tak doslova záležitosťou na pár sekúnd.

Nie všetci však majú možnosť vybaviť platby online. Mesto preto navrhlo všetkým, ktorí túto možnosť majú, aby spravili dobrý skutok. „Pomôžte s online platbou svojim rodičom či starým rodičom, ktorí neholdujú moderným technológiám. Ušetríte im cestu na úrad a státie v dlhom rade,“ odporučilo mesto na sociálnej sieti.

Keď nie je iná možnosť

Mesto sa pre zvýšený záujem o služby Klientského centra a pokladne Mestského úradu v Trnave na Trhovej 3 rozhodlo tento týždeň predĺžiť ich úradné hodiny.

Počas tohto týždňa preto bude otvorené každý pracovný deň od 8.00 do 16.00 hod.

„Mnoho ľudí stále uprednostňuje úhradu daní a poplatkov osobne v pokladni mestského úradu. Chceme občanom vyjsť v ústrety a vybaviť ich v čo najkratšom čase, stále však platia sprísnené hygienické pravidlá, preto prosíme o pochopenie a trpezlivosť,“ vysvetlila prednostka mestského úradu Katarína Koncošová.

Pri čakaní je potrebné dodržiavať dvojmetrové odstupy, vstup do úradu je možný po vyzvaní zodpovedným zamestnancom, zmeraní telesnej teploty a dezinfekcii rúk.

Na mestskom úrade sú aktuálne otvorené aj matrika, ohlasovňa pobytu, podateľňa a odbor sociálny v pondelok a stredu od 9.00 do 14.00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM