BTW Správy

Čaká nás horúce leto, Trnava neotvorí kúpaliská! Až na jednu výnimku

Dopady koronakrízy budeme pociťovať aj počas letných mesiacov, trnavské kúpaliská ostanú zatvorené.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás horúce leto, Trnava neotvorí kúpaliská! Až na jednu výnimku
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročnú sezónu mesto neotvorí kúpaliská, a to ani v prípade, že by došlo k ešte výraznejšiemu uvoľneniu opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19. Dnes24.sk o tom informoval poverený riaditeľ Správy kultúrnych a športových zariadení (SKaŠZ) Peter Pčolka. SKaŠZ je okrem iného prevádzkovateľom kúpalísk Kamenný mlyn, Castiglione na Družbe a Mestská plaváreň Zátvor.

Dôvodom je podľa Pčolku množstvo času potrebné na prípravu exteriérových kúpalísk na prevádzku, čo sa týka predovšetkým kúpaliska v Kamenáči. „Oznámenie o tom, či kúpalisko otvoríme alebo neotvoríme, odovzdávame do konca marca. Zvyšný čas do sezóny potom využijeme na prípravu kúpalísk. Čistíme, dezinfikujeme, natierame bazény novou farbou. O tento čas sme však prišli, kúpaliská by sa neoplatilo otvoriť, ani keby sa opatrenia uvoľnili na budúci týždeň,“ vysvetlil.

Kde sa bude dať kúpať?

Jedinou výnimkou môže byť Mestská plaváreň Zátvor. „Plaváreň sme pripravili na prevádzku od 15. júna, ak to dovolí Úrad verejného zdravotníctva. Bežným sanitárnym mesiacom je júl, no obdobie karantény sme využili na sanitárne práce. Plaváreň bude otvorená do 31. augusta a výhradne pre verejnosť. To znamená, že nebude obsadená klubmi,“ povedal Pčolka.

Situácia v Aquaparku

Súkromný Aquapark Trnava, ktorý je zatvorený od 13. marca z rovnakých dôvodov ako ostatné kúpaliská, využil obdobie prísnych opatrení na rekonštrukciu priestorov a sanitárne práce. „Vďaka tomu by sme dokázali otvoriť aquapark verejnosti už niekoľko dní po uvoľnení opatrení,“ priblížila situáciu prevádzkarka aquaparku Veronika Ondrášková. „Celé to stojí už len na našej vláde,“ dodala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM