Júlia Vargová Rôzne Správy

Predzáhradky bytových domov budú krajšie: Občania môžu mesto požiadať o dotáciu

Mestskí milovníci zelene z bytových domov budú mať aj tento rok možnosť požiadať o dotáciu na zveľadenie svojich predzáhradiek.

Ilustračný obrázok k článku Predzáhradky bytových domov budú krajšie: Občania môžu mesto požiadať o dotáciu
8
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Jar je tu. Teplých dní je stále viac a záhradkári sa už začínajú chystať na sezónu. Ľudia, ktorí by radi skrášlili svoje predzáhradky pri bytovkách, majú možnosť požiadať svoju správcovskú spoločnosť či Spoločenstvo vlastníkov bytov a spoločne požiadať o dotáciu.

„Komisia životného prostredia a prírodných hodnôt pri MZ Mesta Trnavy vyhlasuje výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie v oblasti ekológia a životné prostredie, a to najmä pre podporenie projektov a aktivít vedúcich ku skrášleniu, zveľadeniu či obnovu predzáhradiek a okolia bytových domov,“ oznamuje mesto na svojom webe.

Ako informuje mesto, okrem rastlín, semien alebo sadeníc je možné požiadať o ručné pracovné náradie či podporný materiál k úprave predzáhradky, napríklad geotextília, kamenivo, opora k vertikálnym rastlinám a podobne.

„K dispozícii je 2 500 eur, ktoré v oblasti Ekológia a životné prostredie neboli tento rok vyčerpané,“ informovala radnica. Žiadosť o dotáciu na zveľadenie predzáhradiek je možné podať na podateľni Mestského úradu v Trnave do 30. apríla. Formulár na podanie žiadosti nájdete na stránke mesta.

Foto: ilustračné

Zveľadenie predzáhradiek
8
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM