Dominika Handzušová Hokej

Prekvapenie sa nekonalo: Gladiátori sa o semifinále pobijú v Detve

Trnavským hokejistom sa nepodarilo využiť svoj prvý mečbal. Séria sa na rozhodujúci zápas ešte vráti pod Poľanu.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie sa nekonalo: Gladiátori sa o semifinále pobijú v Detve
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Gladiátori doma nedokázali vyhrať druhý zápas v rade a štvrťfinále tak dospeje až do posledného možného termínu. Veľké prekvapenie v podobe postupu cez favorizovanú Detvu sa tak nekonalo.

Volentier s nulou

„V predchádzajúcom zápase sme boli šťastnejší, teraz pri nás šťastie nestálo. Od polovice sme skúšali viac riskovať. Hovorili sme si, že nemusíme streliť pekný gól – lebo chalani sa snažili hrať do prázdnej brány, streliť góly po nejakých kľučkách – ale treba streliť hocijaký gól. To sa nám predtým podarilo, čím sa súper zlomil, tentoraz sa to práve otočilo,“ zhodnotil po dueli tréner Gladiátorov Matej Ševčík. V treťom zápase sa puky do brány dostávali takmer samé, Trnava mala šťastie v zakončení proti chabým výkonom brankárov. V štvrtom zápase ale Volentier zatiahol roletu a nepustil za seba ani jeden puk.

Trnavčania mali svoje šance, po góloch volali úniky Glembu, Barana, Barinku či Juráka s Kalináčom. V 24. minúte Lisoň peknou rotovanou strelou tesnúčko trafil do žrde. Neskôr v bránkovisku niekoľkokrát poskakoval puk po snahe Kovaľa. No gól nebol domácim hokejistom dopriaty. A hoci Hála chytal dobre, dvom trefám neodolal. Obe padli po využití chýb Trnavy.

Zodpovedne sa pripravia

„Náš hlavný problém bol už pri založení útoku, v nás. Pokiaľ si budeme všímať naše výkony, nemusíme silne analyzovať súpera. Ten náš nebol dobrý a to je dôsledok našej prehry,“ nebol spokojný po zápase Ševčík.

Detva hrala v porovnaní s predchádzajúcim zápasom celkom inak. Pozornú obranu podporil brankár, hráči nepôsobili nervózne a dávali si pozor na súpera. Takticky a trpezlivo si šli za svojim, čo sa im napokon vyplatilo. „Mali sme to ťažké a ešte to ťažké bude. Na piatok sa pripravíme tak, aby sme nič nepodcenili. Urobíme všetko pre to, aby sme postúpili do ďalšieho kola,“ nechal sa počuť tréner hostí Dušan Kapusta. No i jeho náprotivok chce pripraviť svoj tím najlepšie, ako to bude možné.

Gladiátori využili priestor v pravidlách a povolali do tímu troch hráčov zo Senice. Jakub Loydl, Roman Jurák a Martin Kalináč nie sú pre Trnavčanov veľkou neznámou a tak je predpoklad, že do tímu zapadnú.

„Na to, že to prebehlo tak rýchlo, to bolo dobré. Chalani si vypracovali pár dobrých šancí. Je treba, aby sa trochu zžili s kolektívom, trochu sa spoznali a verím, že to nebudú dva zápasy, ktoré u nás odohrajú,“ želá si hlavný tréner Trnavy.

HK Gladiators Trnava – HC 07 Orin Detva 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 7. Tupý (Graham, Srnka), 49. Petro (Srnka, Říha).

Vylúčenia: 1:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.
Strely na bránu: 35:43 (9:10, 12:18, 14:15).
Rozhodovali: Novák – Návratek, Synek. Diváci: 935

Trnava: Hála – Poláček, Reho, Krajčík, Valjent, Burzala, Demo, Loydl, Hronec – Lisoň, M. Baran, Glemba – M. Čunderlík, D. Schmidt, P. Barinka – Jurák, Kalináč, Kovaľ – Môcik, Hrbáčik, Rosa.

Detva: Volentier – Pač, T. Tupý, Pinka, Sládok, J. Predajniansky, Zorvan, Gábor, Mačkovič – J. Petro, Srnka, Hajnik – Graham, Kanaet, Parkhouse – S. Buda, P. Fekiač, J. Žilka – Říha.

HL: Trnava - Detva
20
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM