VIDEO: Majitelia fitness centier spomalili dopravu na diaľnici D1. Premiér im odkázal, že sa môžu dohodnúť

Majitelia fitness centier koncom minulého týždňa avizovali, že zablokujú diaľnicu D1 v úseku Zeleneč až Triblavina.

Zdroj: Dnes24.sk

AKTUALIZÁCIA: Majitelia fitness centier sa napokon rozhodli, že nebudú diaľnicu blokovať, len spomalia premávku. Viacero áut teda dnes ráno išlo vo všetkých troch pruhoch smerom do Bratislavy 30-kou.

Premiér Igor Matovič ich rozhodnutie ocenil. „Som veľmi rád, že si organizátori blokovania diaľnice dali povedať a rozhodli sa pôvodný plán nakoniec neuskutočniť a svoj protest zrealizovali len spomalenou jazdou,“ napísal na facebooku premiér. Zároveň sa poďakoval za to, že majitelia fitnescentier odmietli „politizáciu čisto hygienickej otázky“.

Vo fitness priemysle pracuje viac ako 20 tisíc ľudí. Všetci sú už viac ako dva mesiace bez práce, pričom o tom, kedy sa to zmení, môžu len špekulovať. Fitness centrá sa totiž nedostali ani do štvrtej fázy uvoľňovania opatrení.

Okamžité otvorenie

Únia fitness centier Slovenska preto zvažovala blokádu. "Mnohí z nás sú už na hranici krachu, pribudli nám obrovské dlhy, ktoré ovplyvnili životy tisícky rodín negatívnym spôsobom,“ uviedol Pavel Kiseľ z Únie fitness centier Slovenska.

Odškodnenie

Premiér Igor Matovič včera uviedol, že ak budú majitelia fitness centier blokovať diaľnicu, predloží návrh zákona, ktorý takéto konanie urobí trestným činom. Ďalej avizoval, že v pondelok dopoludnia zasadne opätovne konzílium a bude riešiť okrem iných tém aj možné otvorenie fitness centier a ostatných vnútorných športovísk. Premiér hovorí aj o odškodnení majiteľov fitness centier.

Majitelia fitness centier spomaľujú dopravu na diaľnici D1
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM