Správy

PREPÚŠŤANIE v trnavskej automobilke? O prácu môžu prísť STOVKY zamestnancov!

Avizovaná transformácia vo výrobe prináša so sebou aj obavy z hromadného prepúšťania. Automobilka sa bráni, že všetkým ponúkne iné miesto.

Ilustračný obrázok k článku PREPÚŠŤANIE v trnavskej automobilke? O prácu môžu prísť STOVKY zamestnancov!
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Trnavská automobilka Stellantis sa pripravuje na transformáciu výroby. Tá sa má začať tento rok v apríli. Cieľom je zvýšiť výrobu áut s ekologickým pohonom.

Pre predstavu, ročne v Trnave vyrobia vyše 300-tisíc áut, pričom štvrtina z nich je s ekologickým pohonom. Už o dva roky by mal ich podiel tvoriť viac ako polovicu.

Prečítajte si tiež

Zrušia víkendové smeny

Podľa odborov však táto zmena prinesie aj hromadné prepúšťanie. Automobilka to odmieta. Hospodárske noviny však údajne získali interný dokument, podľa ktorého závod oslovil odbory so žiadosťou o prerokovanie prepúšťania ešte v januári.

Automobilka tvrdí, že dočasne ruší iba víkendovú smenu a zamestnancom ponúkne alternatívu.

„Trnavská automobilka ruší víkendovú smenu od prvého apríla na obdobie približne 1,5 roka. Odbory hovoria, že v tomto režime pracuje približne 600 zamestnancov,“ uvádzajú tvnoviny.sk.

Ponúkli im alternatívu

Automobilka vo svojom stanovisku uvádza, že chce, aby čo najviac skúsených zamestnancov prešlo na trojsmenku alebo sa zaškolilo na nový projekt.

Ubezpečuje, že s pracovníkmi prebiehajú pohovory a má záujem o každého z nich. Všetci vraj dostali ponuku porovnateľnej pracovnej pozície. Koľko zo súčasných pracovníkov si teda automobilka naozaj ponechá, sa zrejme onedlho ukáže.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM