BTW Správy

Prezidentka v Trnave zdravotníkom: Ďakujem, bez vás by sme to nezvládli

Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila Fakultnú nemocnicu v Trnave. Poďakovala sa lekárom, sestrám, dobrovoľníkom a zdravotnému personálu, ktorí s pandémiou bojovali v prvej línii.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentka v Trnave zdravotníkom: Ďakujem, bez vás by sme to nezvládli
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová

Dôvodom návštevy trnavskej nemocnice bolo symbolické poďakovanie aj za všetkých ostatných občanov. „Táto kríza nám ukázala hodnotu súdržnosti a solidarity. Ukázala, že keď máme spoločný cieľ, dokážeme naozaj veľké veci,“ povedala.

Podľa prezidentky Čaputovej je šťastím, že náš život už o trochu viac pripomína ten pred pandémiou. „Aj keď k úplnému víťazstvu nad vírusom je ešte dlhá cesta, už teraz je jasné, že bez obrovského nasadenia množstva ľudí by sme to nedokázali zvládnuť tak úspešne,“ obrátila sa na zdravotníkov.

Ako doplnila, treba vyzdvihnúť viacero profesií, ktoré boli kľúčové a ktoré museli nabrať odvahu a riskovali ohrozenie vlastného zdravia. „Ide o profesie, ktoré nie sú možno ani platovo docenené a nemajú ani taký silný spoločenský status. Mali by sme si uvedomiť, akú kľúčovú úlohu zohrali práve v tejto epidemiologickej situácii,“ ozrejmila Čaputová.

Prezidentka pochválila včasné prijatie veľmi striktných opatrení. „Obyvatelia Slovenska sa správali zodpovedne, čo bola kľúčová súčasť celého úspechu. Stali sme sa krajinou, ktorá sa symbolicky spája s nosením rúšok, či už ide o najvyšších štátnych činiteľov, alebo bežných ľudí,“ vyzdvihla reakciu Slovenska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM