Monika Hanigovská Rôzne

Pri Trnave sa začal samozber jahôd: Vieme, kde a za koľko sa dá nazbierať

V okolí Trnavy začala sezóna jahôd. Sladké červené plody si môžete otrhnúť na viacerých miestach. Pozrite si všetko o zbere jahôd v našom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Pri Trnave sa začal samozber jahôd: Vieme, kde a za koľko sa dá nazbierať
10
Galéria
Zdroj: TASR

Sezóna zberu jahôd bola zahájená. Červené polia tejto dobroty nájdeme na viacerých miestach v okolí Trnavy. Pozrite sa, kde všade a za koľko si ich môžete nazbierať.

Predtým, ako sa vyberiete na samozber jahôd, odporúčame aktuálne sledovať stránky poskytovateľov. Otváracia doba sa môže meniť od zmeny počasia a od aktuálneho množstva jahôd na poliach.

V Borovciach aj v Bučanoch

„Prvý samozber jahôd i hrášku v Borovciach začal v pondelok poobede (21.mája – poz. red.) v Bučanoch začal dnes (24. mája – poz.red.) Cena samozberu jahôd je 2,20 eur/kg, hrášku 1,90 eur/kg,“ informoval nás pracovník firmy Plantex.

Jahodové polia sú otvorené pre zberačov od pondelka do piatku, v čase od 7.30 hod. do 19.00 hod. A v sobotu od 07.00 hod. do 15.00 hod. alebo do vyzbierania zrelých plodov.

Nazbierané jahôdky sa dajú kúpiť aj v predajni vo Veselom alebo v Piešťanoch pred ZC Charvát. Cena nazbieraných jahôd je v tomto prípade 4,99 eur/kg. Prípadne zmeny otváracej doby môžete sledovať aj TU.

Zdroj: TASR

V Majcichove na dvoch miestach

Zber jahôd v Majcichove bol zahájený dnes, 24. mája a to v čase od 10.00 hod. do 18.00 hod. „Jahody sú zavlažované studničnou nezávadnou vodou a podstielané slamou, čiže čisté plody pozbierate aj za daždivého počasia,“ informuje firma FROLKOVIČ, ktorá zber pripravila.

Cena samozberu jahôd je 2,00 eur/kg. Otváracie hodiny sa prispôsobujú dozrievaniu jahôd, prípadné zmeny sú vždy uverejnené na stránke. Ako ďalej upozorňuje firma, treba si priniesť vlastné nádoby na zber, na mieste sa dajú zakúpiť kartónové krabice s nosnosťou 3 kg a deti môžu prísť na samozber len v sprievode rodičov.

V Majcichove si môžete sladké plody nazbierať aj v ďalšej lokalite. Zber jahôd bol u týchto poskytovateľov taktiež zahájený. Cena za 1kg je 2 eur. Otváracia doba je od 08.00 hod. do 17.00 hod. Aktuálne informácie o samozbere nájdete TU.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Hl. foto: archívne

OBRAZOM: V okolí Trnavy odštartoval zber jahôd
10
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM