Monika Hanigovská Rôzne

Pri Trnave to bude voňať: Špačinský kotlík prinesie lákavý program i Kollárovcov

V obci Špačince pripravujú súťaž vo varení gulášu. Okrem ochutnávky tejto dobroty bude pripravený i bohatý program. Vystúpia Kollárovci, odštartujú kreatívne workshopy pre deti a to nie je zďaleka všetko.

Ilustračný obrázok k článku Pri Trnave to bude voňať: Špačinský kotlík prinesie lákavý program i Kollárovcov
Zdroj: TASR

V Špačinciach sa bude maškrtiť aj zabávať. V sobotu, 9. júna sa v tamojšej obci uskutoční už v poradí 4. ročník súťaže vo varení gulášu, ktorý domáci nenazývajú inak ako Špačinský kotlík. Program si budú môcť návštevníci vychutnať v amfiteátri a parku. Vstup na podujatie je bezplatný.

S podujatím sa spája aj pekná myšlienka pomoci. Viac nám prezradil jeden z organizátorov akcie, Branislav Slezák. Organizátorom podujatia je obec Špačince.

Podujatie sa spája s krásnym gestom pomoci. „Špačinský kotlík je podujatie s jedinečnou myšlienkou, kde výťažok z koštovania gulášov ide pre deti ZŠ a MŠ Špačince,“ povedal B. Slezák.

Okrem pomoci chcú organizátori, aby si ľudia „odniesli“ domov aj zážitky. „Podujatie je známe svojou priateľskou atmosférou, medzi družstvami vládne vždy výborná nálada. Myšlienkou tohto obľúbeného gulášového festivalu je spojiť ľudí pre dobrú vec a odniesť si z tohto podujatia nádherné zážitky,“ doplnil Slezák.

Hlavným hudobným ťahákom je hudobná skupina Kollárovci, vystúpia o 20.00 hod. Zábava bude pokračovať až do skorých ranných hodín s tanečnou muzikou.

Bohatý program počas celého dňa

Počas celej akcie je pre návštevníkov pripravený aj sprievodný program. Na pódiu vystúpia hudobné a tanečné skupiny, pre deti sú pripravené kreatívne workshopy, maľovanie na tvár alebo batikovanie, prezentácia a predaj kreatívnych a remeselných výrobkov, losovanie výhier pre návštevníkov.

V parku pod stromami vznikne piknik zóna, ako avizujú organizátori podujatia, stačí si len zobrať deku a užívať si atmosféru podujatia.

Kompletný program Špačinský kotlík

Súťaž

  • 13.00 – 17.00 hod. varenie
  • 17.00 – 20.00 hod. koštovanie

guláš hodnotí verejnosť a odborná porota pomocou tzv. gulášových poukazov

  • 21.30 – 22.00 hod. vyhodnotenie a žrebovanie gulášových poukazov

Program

  • 16.30 hod. ACOUSTIC BOOM
  • 18.30 hod. NIKA DRUMMER, STREETBEATS CREW
  • 19.00 hod. ACOUSTIC BOOM
  • 20.00 hod. KOLLÁROVCI koncert
  • 21.30 hod. Vyhodnotenie
  • 22.00 hod. skupina TOP zábava do rána

Sprievodný program odštartuje od 16.00 hod.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM