Krimi

Pri Trnave vyčíňali falošní policajti: Starší z dvojice išiel rovno za mreže

Len 16-ročná Laura a o desať rokov starší Laco sa postarali o poriadny rozruch. Jeden z napadnutých mužov musel ísť na ošetrenie do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Pri Trnave vyčíňali falošní policajti: Starší z dvojice išiel rovno za mreže
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

Policajti zadržali 16-ročnú Lauru a 26-ročného Laca v obci Hrnčiarovce nad Parnou. Vydávať sa mali za policajtov.

Jedného muža mali napadnúť kaserom, druhému sa dobýjali do domu. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti. Na krku majú obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody spolupáchateľstvom.

Prvý prípad nahlásil na políciu v skorých ranných hodinách mladý muž z Hrnčiaroviec nad Parnou. „V sobotu ráno išiel do práce, a pri jeho aute mu neznáma osoba nastriekala do tváre neznámu tekutinu. Pravdepodobne, po útoku kaserom, musel vyhľadať ihneď pomoc na urgentnom príjme v trnavskej nemocnici,“ uvádza trnavská polícia.

Krátko na to volal na políciu aj ďalší muž z obce. „O 5.00 h ráno mu cez oploteniu domu preliezli na dvor dve osoby. Jedna z nich mala na ruke pásku polícia a začali mu búchať na okno z predzáhradky so slovami „policajná akcia, otvorte dvere“. Hoci dvere otvoril, našťastie sa mu podarilo opäť dvere zatlačiť a pred páchateľmi uzamknúť,“ opisuje udalosti polícia.

Prečítajte si tiež

Prípad si prevzal trnavský vyšetrovateľ. „V prípade použitia slzotvorného prostriedku, prípad preverujeme ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu,“ dodáva polícia, s tým, že obvinený muž bol už v minulosti pre inú trestnú činnosť právoplatne odsúdený.

Vyšetrovateľ preto podal podnet, aby bol muž stíhaný väzobne. „Sudca nakoniec rozhodol v tzv. super rýchlom konaní a muža odsúdil na 1 rok nepodmienečne. Vzhľadom na vek mladistvej, ju polícia stíha na slobode. Za tento trestný čin hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov. Mladistvej sa trest znižuje o polovicu,“ konštatuje trnavská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM