Júlia Vargová Rôzne

Priestor pre prácu aj oddych: V Trnave otvorili novú študentskú zónu, FOTO

Rektor Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave a dekanka jej príslušnej Fakulty masmediálnej komunikácie (FMK) slávnostne otvorili novú študentskú zónu.

Ilustračný obrázok k článku Priestor pre prácu aj oddych: V Trnave otvorili novú študentskú zónu, FOTO
7
Galéria
Zdroj: FMK UCM , Kristián Pribila

Ako informoval Peter Krajčovič z FMK UCM v Trnave, zóna je určená predovšetkým pre študentov, ktorí sa v nej môžu pripravovať na prednášky či semináre, alebo v nej tráviť čas počas prestávok.

„Naša fakulta sa snaží viesť študentov ku kreativite a tvorivému prístupu. To si vyžaduje aj vhodné priestory a podmienky na takúto prácu. Novou zónou chceme študentov motivovať k ešte lepším výsledkom,“ uviedla dekanka FMK UCM, Ľudmila Čábyová.

Zóna je rozdelená do troch častí: relaxačnej, pracovnej a do časti určenej na tímovú spoluprácu. Je navrhnutá z prírodných materiálov a predpokladá ekologické nakladanie s odpadom.

„Celý interiér je mobilný, čo umožňuje jeho rýchle premiestnenie. Zónu si môžu študenti ľahko dotvoriť alebo prispôsobiť na spoločnú prednášku, či projekciu. Súčasne môže slúžiť aj na iné formy relaxu alebo práce,“ vysvetľuje Katarína Viskupičová, ktorá študentskú zónu navrhla.

„Týmto pokračujeme v napĺňaní vízie celej univerzity, vytvoriť pre študentov prostredie, v ktorom sa budú cítiť dobre. Považujeme to za normu a budeme investovať aj do ďalších podobných aktivít,“ uviedol rektor UCM, Roman Boča.

Fakulta plánuje tento rok zrealizovať aj ďalšie podobné zóny a priestory pre projektovú výučbu. Okrem toho pripravila novinku, predmet Podnik a podnikanie, ktorý bude prebiehať formou workshopov.

Ten vznikol v spolupráci s národným rozvojovým projektom AZU a Slovenskou sporiteľňou. „Študenti, ktorí už začali podnikať alebo by chceli rozvinúť svoj vlastný podnikateľský nápad, sa budú učiť priamo od odborníkov z praxe. Výstupom bude vypracovanie uceleného podnikateľského plánu, ktorý budú obhajovať pred odbornou komisiou,“ ozrejmuje fakulta.

Na FMK UCM v Trnave pribudla kreatívna študentská zóna
7
Galéria
Zdroj: FMK UCM , Kristián Pribila
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM