Rôzne

Sto nových miest v cirkevných materských školách: Pribudli v Trnave a Piešťanoch

Trnavská arcidiéza dala tento týždeň do užívania nové a zrekonštruované priestory v cirkevných materských školách v Trnave a Piešťanoch s kapacitou viac ako 100 miest.

Ilustračný obrázok k článku Sto nových miest v cirkevných materských školách: Pribudli v Trnave a Piešťanoch
Zdroj: TASR

Informoval o tom hovorca Arcibiskupského úradu (ABU) v Trnave Anton Ziolkovský. Projekty boli financované z eurofondov v rámci programu IROP.

„Z eurofondov sme dostali približne 380 000 eur, arcidiecéza prispela sumou asi 250 000 eur. Do získania nových miest sa zapojili aj rodičia detí, ktorí si založili občianske združenie a na nové triedy prispeli približne 15 000 eur,“ uviedol riaditeľ Arcidiecézneho školského úradu Ján Hallon.

Arcidiéza plánuje v projektoch pokračovať. „Plánujeme realizovať projekt na zlepšenie technického vybavenia odborných učební a knižníc na základných školách v Cirkevnej spojenej škole v Piešťanoch. Takisto zrealizujeme spojenie cirkevných škôl v Dunajskej Strede do Cirkevnej základnej školy s materskou školou sv. Jána apoštola,“ doplnil Hallon.

V súčasnosti má Trnavská arcidiecéza zaradených v sieti škôl a školských zariadení SR 17 cirkevných škôl, 18 školských zariadení pri cirkevných školách a 17 elokovaných pracovísk cirkevných škôl.

Okrem toho na území Trnavskej arcidiecézy pôsobí päť cirkevných škôl a šesť školských zariadení, ktorých zriaďovateľom sú rehoľné spoločnosti.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Pozrite si aj snímky z kaplnky blahoslaveného Titusa Zemana v budove Arcibiskupského gymnázia biskupa Pavla Jantauscha a Pedagogickej a sociálnej akadémie blahoslavenej Laury v Trnave.

Priestory kaplnky blahoslaveného Titusa Zemana v Trnave
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM