Júlia Vargová Samospráva

Primátor zvolal mimoriadne zasadnutie: Na pretrase bude aj rozšírenie skládky

Mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva sa bude venovať projektom, ale aj rozšíreniu skládky.

Ilustračný obrázok k článku Primátor zvolal mimoriadne zasadnutie: Na pretrase bude aj rozšírenie skládky
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva v novom volebnom období zvolal primátor Trnavy Peter Bročka. V utorok 19. marca sa budú poslanci podľa zverejneného programu schôdze zaoberať otázkou spolufinancovania viacerých projektov – humanizácie troch dvorov na Hospodárskej ulici i výstavby cyklotrás na Spartakovskej a Špačinskej ulici.

Zasadnutia mestského zastupiteľstva pravidelne prenáša naživo webová stránka mesta a tiež Mestská televízia Trnava. Trnavčania tak budú môcť sledovať, ako sa poslanci rozhodnú aj v prípade spolufinancovania Útulku pre rodiny s deťmi na Ulici Konštantína Čulena, zmeny územného plánu pre rozšírenie skládky a či odsúhlasia dodatok k organizačnému zabezpečeniu Tradičného trnavského jarmoku 2019.

Mestský úrad predkladá na rokovanie zastupiteľstva aj návrh na zníženie majetkovej účasti mesta Trnava v obchodnej spoločnosti Stefe Trnava, s. r. o. Základné imanie formou by sa malo znížiť celkovo o 1 milión eur, po 500 000 eur pre oboch spoločníkov – samosprávu i správcovskú spoločnosť. Ako sa uvádza v dôvodovej správe k materiálu, spoločnosť od svojho vzniku vykazovala každoročne kladný hospodársky výsledok, ktorý si rovnakým dielom rozdeľovali.

Za desať rokov existencie Stefe bol podiel mesta Trnava na zisku vo výške 2,6 milióna eur. Vzhľadom na to, že spoločnosť v súčasnosti disponuje voľnými finančnými prostriedkami, spoločníci navrhli zníženie hodnoty základného imania zo sumy 4,968 milióna eur na 3,968 milióna eur. Po prerokovaní v zastupiteľstve sa tým bude zaoberať valné zhromaždenie Stefe.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM