Monika Hanigovská Samospráva

Problém s obedmi na Bottovej by mal byť vyriešený: Župa zrekonštruuje bývalý internát

Problém stravovania žiakov ZŠ Jána Bottu v Trnave by mal byť minulosťou. Župa chce nechať zrekonštruovať priestory bývalého internátu, kde sa budú vydávať obedy.

Ilustračný obrázok k článku Problém s obedmi na Bottovej by mal byť vyriešený: Župa zrekonštruuje bývalý internát
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Župa pomôže Mestu Trnava vyriešiť problém so stravovaním žiakov ZŠ Bottova. „Problém s výdajom obedov pre deti zo Základnej školy na Bottovej ulici by mal byť od nového školského roka vyriešený,“ informoval o tom Trnavský samosprávny kraj (TTSK ).

„Župa podala mestu pomocnú ruku a zrekonštruuje priestory bývalého internátu Strednej priemyselnej školy na Komenského ulici, kde sa budú môcť vydávať obedy pre žiakov ZŠ," dopĺňa správa TTSK.

Toto riešenie prerokovali poslanci župy aj mestského zastupiteľstva a podľa slov župy na svojom stretnutí ho odsúhlasili aj zástupcovia rodičov.

Má to byť technicky možné

„Nie je nám ľahostajný žiadny problém. Som preto rád, že pomôžeme Mestu Trnava vyriešiť problém so stravovaním žiakov ZŠ Bottova. Našli sme riešenie, ktoré je technicky vhodné, nachádza sa neďaleko ŽS, a zároveň ho vieme mestu garantovať až do času, kým postaví novú jedáleň pre základnú školu" povedal župan Jozef Viskupič.

Povinnosti si rozdelí mesto aj župa

„Kuchynské technológie, vybavenie pre výdajňu a personálne zabezpečenie, vrátane obedov bude financovať a zabezpečovať Mesto Trnava. Stavebné úpravy, vrátane rekonštrukcie sociálnych zariadení a príslušenstva budú financované z rozpočtu TTSK,“ dodáva v správe TTSK.

Základnú školu na Ulici J. Bottu v Trnave navštevuje 750 žiakov, bez školskej kuchyne je niekoľko desaťročí.

OBRAZOM: Župa pomôže mestu s problémom stravovania na  Bottovej
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM