Aktualizované han Správy

PROSBA primátora Trnavy ohľadom testovania: Odberné miesta praskajú vo švíkoch!

Dlhé rady a preťaženosť. Tak odštartovalo celoplošné testovanie v Trnave. Primátor Peter Bročka preto vyzýva ľudí, aby spravili toto.

Ilustračný obrázok k článku PROSBA primátora Trnavy ohľadom testovania: Odberné miesta praskajú vo švíkoch!
14
Galéria

Trnava zrejme nebude jediným mestom, kde sa hneď z rána vyskytli problémy. Odberné miesta sú úplne preťažené!

“Prosím vás, ak je to možné, nesnažte sa ísť na testy hneď ráno. Všetky odberné miesta sú v tejto chvíli preťažené,” uvádza Peter Bročka na sociálnej sieti.

Sú aj iné problémy?

Webová stránka, na ktorej si môžete pozrieť dané odberné miesto aj s tým, koľko ľudí sa tam práve nachádza, má tiež problémy. “Web je preťažený, ale na každej adrese odberného miesta je minimálne jedno testovacie miesto spustené,” dodáva primátor.

“V niektorých prípadoch preskupujeme lekárov na miesta, kde z dôvodu neprítomnosti nemohli otvoriť v pôvodnom čase,” uzavrel ešte trnavský primátor.

Čakacia doba

Podľa aktuálnych informácií je na jednotlivých odberných miestach od 25 do 100 čakajúcich na testovanie. Najmenej ich je na odberných miestach v základných školách na Ulici Jána Bottu a Atómovej ulici, na Obchodnej akadémii na Kukučínovej ulici a na Univerzite sv. Cyrila a Metoda.

„Rýchlosť testovania na väčšine miest je 25 až 30 za hodinu. Ak ste na mieste, kde je viac odberných miest, o to rýchlejšie potom rad postupuje,“ informoval primátor Bročka na sociálnej sieti.

PROSÍM VÁS, AK JE TO MOŽNÉ NESNAŽTE SA ÍSŤ NA TESTOVANIE HNEĎ RÁNO, VŠETKY ODBERNÉ MIESTA SÚ V TEJTO CHVILI PREŤAŽENÉ....

Posted by Peter Bročka on Friday, October 30, 2020
V OBRAZOCH: Zábery z plošného testovania v Trnave
14
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM