Samospráva

Prvé polopodzemné kontajnery v Trnave? Pribudnúť majú do Vianoc

Do Vianoc by mali v Trnave pribudnúť na piatich miestach prvé polopodzemné kontajnery, ktorými sa radnica rozhodla nahradiť klasické smetné nádoby.

Ilustračný obrázok k článku Prvé polopodzemné kontajnery v Trnave? Pribudnúť majú do Vianoc
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Na sídlisku Linčianska – na Limbovej a Jiráskovej ulici a na Ulici generála Goliana i na sídlisku Družba – na uliciach Teodora Tekela a Juraja Slottu budujú v týchto dňoch stojiská so špeciálnymi nádobami na odpad.

Zapustená v zemi

Ich objem je 5000 litrov a sú určené na zmiešaný komunálny odpad, na papier, plasty a sklo. Ich zberná časť bude zapustená v zemi, nadzemnú časť tvorí plniaci otvor s poklopom.

„Výhodou takýchto nádob je, že zabraňujú rozfúkaniu smetí, tiež prístupu potkanov, ktoré sú v poslednom čase dosť vážnym problémom, tiež zabraňujú rozhadzovaniu odpadkov v okolí,“ konštatoval hovorca radnice Pavol Tomašovič. Kontajnery, ktorých objem je zhruba päťnásobný oproti klasickým nádobám, sú vybavené zariadením na kontrolu stavu ich naplnenia. Umožní to promptne reagovať na potrebu ich vyprázdnenia.

Informačné letáky

Do domácností v okolí stojísk radnica distribuuje informačné letáky s cieľom oboznámiť občanov o tejto novinke a výhodách nových kontajnerov. Spoločnosť FCC Trnava (bývalá ASA), ktorá sa v tomto meste stará o odpadové hospodárstvo, bude postupne od občanov zbierať pripomienky a postrehy. „Ide o pilotný projekt v našom meste a na základe skúseností obyvateľov uvedených častí mesta budeme polopodzemné kontajnery umiestňovať aj v ďalších lokalitách,“ dodal hovorca.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM