Monika Hanigovská Rôzne

Prvý decembrový víkend v Trnave: 8 akcií, na ktoré si môžete skočiť

Víkend je už tu. A s ním si môžete rozbaliť tieto lákadlá. Naša redakcia vybrala osem akcií. Všetky odštartujú v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Prvý decembrový víkend v Trnave: 8 akcií, na ktoré si môžete skočiť
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Snehová kráľovná

2. decembra o 16.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

Do Trnavy príde čarovná veršovaná rozprávka, ktorá poteší nielen detské očká. Bratislavské bábkové divadlo uvedie v našom meste rozprávku Snehová kráľovná, podľa motívu rovnomennej rozprávky Hansa Christiana Andersena. Na javisku ožije nesmrteľný príbeh o priateľstve a láske Gerdy a Kaya, ktorého odviedla Snehová kráľovná do svojho ľadového paláca a zmocnila sa jeho srdca. Ako uvádza organizátor akcie, predstavenie je vhodné pre deti od 3 rokov.

Lúčnica v Trnave

2. decembra o 20.00, v Kostole sv. Jakuba

Počas soboty si budete môcť vychutnať aj legendárny zbor Lúčnica. Ten to roztancuje v chráme sv. Jakuba, kde sa uskutoční predstavenie s názvom 1. adventný koncert: SPEVÁCKY ZBOR LÚČNICA. Diriguje Elena Matušová. Vstupné: 5 eur, predaj lístkov: Ticketportal, TTi – mestská veža, na mieste koncertu.

Adventné trhy

Do 23. decembra 2017, viacero trnavských lokalít

Adventné trhy v našom meste odštartovali už v piatok. Na lákavé trhy si však budete môcť skočiť aj počas tohto víkendu. Okrem kultúrneho programu aj rozvoniavajúcich palaciniek, si budete môcť dopriať klobásky ale aj horúce varené víno, punč, medovinu, či napríklad pečené gaštany. Pravú vianočnú atmosféru zažijete na Trojičnom námestí, Hviezdoslavovej (pred budovou Slovenskej pošty), Štefánikovej (po Mestskú vežu), Hlavnej a Trhovej ulici. Kultúrne podujatia sa odohrajú na Trojičnom námestí a na Hlavnej ulici.

Vianočný turnaj v karate

2. decembra od 9.00, Mestská športová hala, Trnava

Na svoje si prídu aj milovníci bojových športov. V sobotu si môžete skočiť na Vianočný turnaj v karate. V hale sa predstavia domáce ale aj zahraničné družstvá.

Fero Király: Philip Glass – Dances No. 2 & No. 4

2. decembra od 20.00, Zelený kríček, Štefánikova 24

V Trnave zaznie hudobník Fero Király, ktorý na elektronickom organe odštartuje koncert s názvom Philip Glass – Dances No. 2 & No. 4. Podľa slov organizátorov akcie, skladby z dnešného pohľadu „predbehli dobu“, je v nich cítiť estetiku, s ktorou dnes pracuje klubová elektronická hudba. Na rozdiel od nej sú však hrané naživo na jedinom klávesovom nástroji a od interpreta vyžadujú obrovské sústredenie a precíznosť.

Rozprávky divadla Dvor zázrakov

3. decembra, o 15.00 a 17.00 , Trnavská radnica

Súčasťou Adventných trhov je aj novinka pre najmenších. Nedeľné divadielko na radnici (v západnom krídle) predstaví zvedavým očkám známu rozprávku. Deti sa môžu tešiť na rozprávku s názvom Janko a Marienka. Vstupné: 2€.

Mestská veža s lampášom

3. decembra o 17.00 a 18.30 h v mestskej veži

Aj tento rok mesto pripravilo obľúbený výstup až na vrchol veže a to za svetla lampášov. Vychutnajte si vianočnú Trnavu ako na dlani a to v rámci tohtoročnej premiéry už túto nedeľu. Okrem vianočne rozžiarenej Trnavy si budete môcť vychutnať sprievodcu v historickom kostýme, ktorý návštevníkom rozpovie dávne príbehy a legendy.

Nádych pre lásku

3. decembra 17.30, Kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava

Zaujať vás môže aj filmová snímka Posledný nádych, v ktorom láska mladých manželov je oveľa silnejšia, než nepriazeň osudu. Robin Cavendish a jeho manželka Diana sú okúzľujúci mladý pár. Obaja milujú cestovanie a dobrodružstvá. Počas pobytu v Keni mladý Robin ochrnie a prognózy lekárov nie sú príliš optimistické. Robin sa nevie zmieriť s myšlienkou celoživotného pripútania na lôžko. Diana sa stotožní s jeho prianím a napriek zásadnému nesúhlasu doktorov odvezie Robina z nemocnice domov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM