BTW Správy Samospráva

Radnica prenajme dva objekty v centre Trnavy medzinárodnej spoločnosti

Návrhom prenájmu priestorov pre spoločnosť Marelli by sa malo zaoberať nadchádzajúce mestské zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Radnica prenajme dva objekty v centre Trnavy medzinárodnej spoločnosti
Zdroj: Google Maps

Ide o 650 štvorcových metrov administratívnych priestorov na Hlavnej 5 a o 316 štvorcových metrov na Trojičnom námestí 11. „Do priestorov chce medzinárodná spoločnosť Magneti Marelli, ktorá sa zameriava na dizajn a výrobu vysoko-technologických systémov a komponentov pre automobilový sektor, umiestniť svoju finančnú centrálu do času výstavby vlastného objektu v Trnave,“ potvrdila hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

V prípade Hlavnej má byť nájom stanovený na 75.653 eur na rok, pri Trojičnom námestí je návrh na 35.821 eur na rok, zmluva má byť na 16 mesiacov s možnosťou opcie na 16 mesiacov.

Otázka nájmu priestorov vo vlastníctve mesta bola aktuálna už na minuloročnom septembrovom zastupiteľstve, ktoré odsúhlasilo zmluvu na 24 mesiacov. Medzitým radnica odštartovala obnovu prenajímaných priestorov za najmenej 415.000 eur. Objekt je národnou kultúrnou pamiatkou.

Magneti Marelli produkuje pre automobilky v Európe, Severnej a Južnej Amerike a Ázii. Na Slovensku pôsobia dve divízie – Elektronické systémy a Powertrain v Priemyselnom parku Kechnec, kde je podľa údajov obce zamestnaných 1400 ľudí.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM