Monika Hanigovská Rôzne

Radničné návrhy dvorov: Psie záchody, detské ihrisko i fitness na Hospodárskej

Mesto Trnava zverejnilo návrhy prvých štyroch dvorov na Hospodárskej ulici. Pozrite si ich zblízka, FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Radničné návrhy dvorov: Psie záchody, detské ihrisko i fitness na Hospodárskej
5
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Obyvatelia Hospodárskej ulice sa týchto dňoch oboznámili s konceptom prvých štyroch dvorov na tamojšej ulici. Mesto sa bude snažiť získať prostriedky na tento projekt cez projekty IROP. Ako informuje radnica, predpokladané náklady sú vyčíslené na čiastke 360-tisíc eur, pričom len malá časť pôjde z mestského rozpočtu.

Predmetom zadania bola revitalizácia prvých štyroch dvorov na Hospodárskej ulici, konkrétne označených ako A, B, C, D od Ulice Andreja Sládkoviča v smere po železničnú stanicu.

Ako uvádza trnavská radnica, v zadaní bola revitalizácia územia, ale aj zachovanie detských ihrísk a vytvorenie rekreačnej zóny.

Množstvo nápadov

„V smere od Sládkovičovej ulice budú dvory postupne riešené ako detské ihrisko pre malé deti, fitness zóna, detské ihrisko pre väčšie deti a verejne prechodný dvor, ktorý je využívaný ako tranzitné územie pre peších a cyklistov k Parku Janka Kráľa, zas ako relaxačná zóna s terénnymi úpravami,“ informuje mesto na svojom webe.

Zdroj: Mesto Trnava

Sušiaky na bielizeň aj minivýbeh pre psy

Mesto súčasne spomína aj ďalšie prvky, ktoré by mohli obyvatelia využívať pre svoje potreby. „Trávnaté plochy budú ohradené živým plotom, v hre je aj osadenie sušiakov na bielizeň, pokiaľ budú mať obyvatelia o ne na trávniku záujem. Viaceré kontajnerové stojiská nahradia na dvoch miestach polozapustené kontajnery. Malé nevyužité plochy v smere k Hodžovej ulici zas obsadia oplotený psí záchodík a minivýbeh pre psy,“ stojí v správe mesta.

Mesto počíta aj so zaujímavou koncepciou detského ihriska. To má byť podľa slov mesta nápadito riešené v podobe hospodárskeho dvora. V tejto lokalite by tak mohli vzniknúť preliezky, domček a hojdačky, ktoré budú v podobe sliepočky, barančeka či koníka.

V mieste by mali vyrásť aj cvičiace prvky. „Okolo hracích a cvičiacich prvkov je naplánovaná mäkká „dopadová zóna“ určená podľa príslušných noriem,“ informuje radnica.

Návrhy revitalizácie štyroch dvorov na Hospodárskej ulici
5
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM