Monika Hanigovská Rôzne

Zomrel najstarší Trnavčan: 104-ročný Jozef Lukovič rozdával pozitívnu energiu

Malý Rím navždy opustil Jozef Lukovič. Niekoľkokrát oceňovaný Trnavčan, učiteľ, športovec a zakladateľ folklórneho súboru vydýchol naposledy v minulý piatok.

Ilustračný obrázok k článku Zomrel najstarší Trnavčan: 104-ročný Jozef Lukovič rozdával  pozitívnu energiu
6
Galéria
Zdroj: TASR

V decembri oslávil Jozef Lukovič 104. narodeniny. V minulý piatok však vydýchol naposledy. Počas svojho života rozdal Trnavčan veľa pozitívnej energie a bol príkladom činorodého človeka, ktorý toho dosiahol veľa.

Všestranne nadaný

Narodil sa 29. novembra 1913 v Bohuniciach (teraz Jaslovské Bohunice). Založil športový klub v rodnej obci, neskôr bol aj pri samom zrode mnohých ďalších. Študoval na Gymnáziu Jána Hollého v Trnave a už v tomto období sa aktívne venoval ľahkej atletike, volejbalu a futbalu. Pôsobil na Pedagogickej fakulte UK, na Katedre telesnej výchovy a športu a to na pozícii odborný asistent, ale aj ako tréner volejbalových družstiev dorasteniek a žien.

„Založil folklórny tanečný súbor Pedagóg, s ktorým reprezentoval fakultu pri rôznych príležitostiach na Slovensku, v Maďarsku a bývalej NDR, “ informuje radnica.

Vychoval osobnosti, mesto si ho vážilo

Trnavčan sa vo svojej profesii zameriaval na talentovanú mládež. Vychoval napríklad také športové osobnosti ako Róbert Rozim, Oľga Kubovičová-Hajmássyová, či Ernest Broska.

Trnavčan sa dočkal aj niekoľkých ocenení. Prevzal si Cenu mesta Trnava za rozvoj športu za rok 2013, ale aj napríklad Čestné občianstvo Trnavského samosprávneho kra­ja.

Posledná rozlúčka s Jozefom Lukovičom sa uskutočnila v utorok 30. januára o 14.15 hod. na cintoríne na Kamennej ceste v Trnave.

OBRAZOM: Trnavčan Jozef Lukovič
6
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM