Dominika Handzušová Rôzne

Radosť na trnavskej základnej škole: Nové ihrisko za vyzbierané fľaše!

Nový školský rok sa v Trnave začal oveľa radostnejšie ako obyčajne. Žiaci jednej z trnavských základných škôl si prevzali nové multifunkčné ihrisko v hodnote desiatok tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Radosť na trnavskej základnej škole: Nové ihrisko za vyzbierané fľaše!
Zdroj: Dnes24.sk

Žiaci trnavskej Základnej školy s materskou školou v Modranke si od predstaviteľov spoločnosti Lidl prevzali nové multifunkčné športové ihrisko v hodnote 80 tisíc eur. V Ekohre, ktorú na prelome februára a marca usporiadal spomenutý obchodný reťazec, ich získali výmenou za PET fľaše od nápojov.

Víťazstvo pre Trnavu

Žiaci, učitelia, ich rodinní príslušníci či susedia odovzdali počas štyroch týždňov v mene strednej odbornej školy 194 791 PET fliaš. Znamenalo to suverénne prvé miesto v súťaži. Multifunkčné ihrisko putovalo do správnych rúk a zároveň tam, kde to bolo potrebné. Žiaci z Modranky doteraz nemali ani len telocvičňu. „Touto cestou sa chceme poďakovať spoločnosti za splnenie sna našich žiakov,“ vyhlásila riaditeľka školy Adriana Jančichová.

Ako sme vás už informovali, škole pomohlo aj mesto Trnava. Vybudovalo okolo ihriska bariérový plot a prístupovú cestu. Ako ihrisko vyzerá si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Na druhom mieste bodovala stredná škola

Druhé miesto obsadila Stredná odborná škola obchodu a služieb v Michalovciach, kde vyzbierali dovedna 161 039 PET fliaš. Jeden z učiteľov vyhlásil, že ak sa jeho škola umiestni na popredných priečkach, po dvadsiatich rokoch si oholí fúzy. Táto extra motivácia zafungovala a jeho zverenci sa tešia z multifunkčného športového ihriska.

Multifunkčné ihrisko
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM