Monika Hanigovská Rôzne

Rebríček najlepších škôl: Najviac zahviezdila SOŠ v Trnave

Trnavská stredná škola opäť zabojovala a obhájila samé prvé miesto. Pozrite sa, aké školy za sebou nechala.

Ilustračný obrázok k článku Rebríček najlepších škôl: Najviac zahviezdila SOŠ v Trnave
Zdroj: TASR

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. Do hodnotenia sa zapojili aj trnavské školy.

Pozor, INEKO pôvodne zverejnil nesprávne poradie škôl (27.3.2018), čo tamojší inštitút zdôvodnil tým, že preberané informácie od verejných inštitúcií obsahovali chyby. Informuje tak na svojom webe. Prinášame vám aktuálnu verziu rebríčka.

Najlepšie hodnotené školy na Slovensku

Ktoré školy sú spomedzi všetkých hodnotené ako najlepšie? Po aktualizácii rebríčkov INEKA na celoslovenskej úrovni medzi ZŠ patrí prvé miesto v rebríčku Základnej škole na Krosnianskej 4 v Košiciach, medzi gymnáziami sa najlepšie umiestnila Škola pre mimoriadne nadané deti – Gymnázium na Teplickej 7 v Bratislave a v rebríčku SOŠ kraľuje trnavská škola.

Je to konkrétne Obchodná akadémia v Trnave (Kukučínova 2), ktorá opäť obhájila svoje prvenstvo v tejto kategórii.

Na druhé miesto v rámci rebríčka SOŠ postúpila Obchodná akadémia Milana Hodžu v Trenčíne. A na treťom mieste sa umiestnila SPŠ elektrotechnická na Plzenskej ul. v Prešove. Trnavská obchodná akadémia nechala ďalej za sebou v prvej desiatke školy ako Spojená školaSPŠP.HA.ŠG, Slančíkovej v Nitre, Str. zdravot. školu na Športovej v Dunajskej Strede, Obchodnú akadémiu na Jesenskej ul. v Považskej Bystrici, Strednú zdravot. školu na J. Braneckého v Trenčíne, Strednú zdravot. školu na Farskej v Nitre, Obchodnú akadémiu v Senici. Desiatku najlepších uzatvára Obchodná akadémia v Rožňave.

Ďalšie výborné umiestnenia

Najvyššie z našich gymnázií sa umiestnilo Gymnázium J. Hollého, keď sa umiestnilo na 21. mieste. V celkovom hodnotení v top 30 všetkých škôl sa OA na Kukučinovej v Trnave prebojovala na krásne 17. miesto.

Upozornenie

INEKO upozorňuje, že hodnotenie výsledkov žiakov nezohľadňuje rozdiely komplexne, nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. „Výsledky vstupujúce do rebríčkov nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom,“ upozorňuje INEKO.

Ako ďalej informuje Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy, rebríčky tak nemusia plne vypovedať o kvalite školy, môžu však byť užitočným pomocným ukazovateľom pri výbere školy a najmä by mali pritiahnuť záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM