Samospráva

Revitalizácia vnútrobloku v Trnave prinesie aj viac herných prvkov pre deti

Vo fáze prípravy projektovej dokumentácie sa nachádza participatívne plánovanie revitalizácie vnútrobloku na Okružnej ulici v Trnave, ktorú odštartovala samospráva vo februári tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Revitalizácia vnútrobloku v Trnave prinesie aj viac herných prvkov pre deti
Zdroj: TASR

Podľa zástupcov mesta boli podklady k projektu zostavené na základe návrhov a požiadaviek obyvateľov lokality na verejnom stretnutí, ale aj spätnej väzby z dotazníkov distribuovaných do domácností. Mesto Trnava vyhradilo na projekt 180 000 eur.

Čo je v pláne?

Podľa aktuálnej verzie projektovej dokumentácie bude existujúci val po obvode dvora zachovaný a zabezpečí pohyb detí v bezpečnej vzdialenosti od parkoviska. V strede dvora budú vymenené stožiare verejného osvetlenia, pribudnú nové reflektory nasmerované na herné prvky a parkovisko. Na mieste budú dosadené tri typy trávnatých povrchov, pobytový, lúčny a parkový. Prechodové plochy budú vybudované z minerálneho betónu, ktorý dokáže prepustiť približne 20 percent dažďovej vody.

Na detskom ihrisku budú niektoré staršie herné prvky repasované, pribudnú však aj nové. Deti sa budú môcť vyšantiť na priestorovo tvarovaných plochách s lezeckými úchytmi a ďalšími vloženými hernými prvkami. Herné zóny dostanú gumový podklad a rodičia budú môcť na svoje deti na ihrisku dohliadať z neďalekej zóny s petangom či workoutovými prvkami a sedením.

Aj výsadba

Súčasťou revitalizovanej lokality bude grilovacia plocha v juhozápadnom rohu pod svahom. Plánované úpravy zelene zahŕňajú výsadbu mladých stromov, v predzáhradkách budú dosadené solitérové kríky. Občania na verejnom stretnutí požadovali namiesto navrhovaných spevnených plôch využiť finančné prostriedky na viac herných prvkov pre deti i cvičebné stroje pre dospelých. Projekt obnovy vnútrobloku by mal vyriešiť aj problémy so stojatou vodou na niektorých miestach, pošliapanú zeleň medzi bytovkami a nedostatočné množstvo odpadkových košov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM