Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave už vyrastá nové atraktívne ihrisko: Ponúkne aj senzorický chodník!

Pracuje sa na ňom už naplno. V Trnave rastie nové ihrisko pre deti i milovníkov pohybu, ktoré ponúkne celý rad lákadiel. Nebude chýbať ani senzorický chodník.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave už vyrastá nové atraktívne ihrisko: Ponúkne aj senzorický chodník!
12
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

V Trnave na Limbovej ulici sa už začalo s výstavbou nového ihriska. To má poslúžiť deťom všetkých vekových kategórií ale aj dospelým návštevníkom. Zisťovali sme, kedy má byť ihrisko hotové a ako bude vyzerať.

Kedy má byť hotové?

„S výstavbou ihriska sa začalo pred dvoma týždňami. Najprv sme urobili prípravu územia a teraz sa v danej lokalite už naplno pracuje. Ak všetko pôjde podľa plánov, ihrisko by malo byť hotové do konca októbra,“ povedala pre náš spravodajský portál Monika Heregová z odboru investičnej výstavby MsÚ v Trnave.

Zdroj: Mesto Trnava

Ihrisko poskytne návštevníkom celý rad lákadiel. „Nebudú chýbať hojdačky a preliezačky, plocha s hernými prvkami pre najmenších s využitím odolného agátového dreva, ďalšia herná zostava bude vytvorená na umelom trávniku,“ uvádza mesto Trnava na svojom webe.

Ihrisko však poslúži aj starším návštevníkom. Na mieste budú môcť nájsť dynamické posilňovacie prvky a tiež aj workoutové ihrisko.

Zdroj: Mesto Trnava

Relax na chodníku

Ihrisko však poskytne priestor aj pre hendikepované deti a to i v podobe senzorického chodníka. "Senzorický chodník sa bude vyznačovať rôznorodým povrchom. Tento povrch dokáže premasírovať chodidlá, súčasne samotná prechádzka po takomto chodníku bude relaxom. Chodník môžu využívať nielen hendikepovaní návštevníci ihriska,“ dodala M. Heregová s tým, že hendikepované deti nájdu na ihrisku aj rôzne hracie prvky.

Potešia sa aj milovníci zelene. V priestoroch ihriska totiž pribudne štyridsaťštyri nových stromov, tristoštyridsať kríkov a 3 000 m2 trávnika.

VIZUALIZÁCIE: V našom meste rastie nové ihrisko, takto bude vyzerať
12
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM