Monika Hanigovská Samospráva

Rodičia, zbystrite pozornosť: V Trnave sa blížia zápisy do škôl

Viacerých rodičov a ich ratolesti čakajú v Trnave zápisy do základných či materských škôl. Kedy budú prebiehať? Aj to si môžete pozrieť v článku.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia, zbystrite pozornosť: V Trnave sa blížia zápisy do škôl
Zdroj: TASR

Nastupuje vaše dieťa tento rok do škôlky alebo školy? Nezabudnite sa pozrieť, kedy v našom meste prebehnú zápisy. Termíny sa už blížia.

Čo je potrebné priniesť?

„Zápisy do 1. ročníka základných trnavských škôl budú prebiehať v termíne od 6. do 7. apríla 2017,“ povedala pre náš spravodajský portál Babeta Gašparíková, z odboru vzdelávania, športu a kultúry mestského úradu v Trnave.

A na čo by rodičia doma určite nemali zabudnúť a vziať si to so sebou? K zápisu je potrebné priniesť občiansky preukaz rodiča (zákonného zástupcu) a rodný list dieťaťa.

Škôlkári

Budúci škôlkári si na zápis počkajú o čosi dlhšie.„Zápisy do trnavských materských škôl sa uskutočnia v prvé dva májové týždne,“ ozrejmila B. Gašparíková.

Deti sa do materskej školy prijímajú na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží riaditeľovi spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast.

„Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží okrem žiadosti a potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,“ zverejnila trnavská radnica na svojom webe.

Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta:

  • MŠ, Ul. Ružindolská 8
  • MŠ, Ul. Okružná 19
  • MŠ, Ul. Ivana Krasku 29
  • MŠ, Ul. K. Mahra 9
  • MŠ, Ul. Ľudová 27
  • MŠ, Ul. Spartakovská 6
  • MŠ, Ul. V jame 3
  • MŠ, Ul. Vančurova 38

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM