Rôzne

Roman Boča z UCM v Trnave otvára svoje dvere: Zavádza Hodinku s rektorom

Roman Boča prichádza s novou Hodinkou s rektorom. Na jeho dvere môžu od začiatku nadchádzajúceho akademického roka zaklopať študenti, verejnosť aj zamestnanci školy.

Ilustračný obrázok k článku Roman Boča z UCM v Trnave otvára svoje dvere: Zavádza Hodinku s rektorom
Zdroj: TASR

Nový rektor Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave Roman Boča ohlásil od začiatku nadchádzajúceho akademického roka Hodinku s rektorom.

Každú stredu od 1. septembra v ranných hodinách chce mať otvorené dvere a byť k dispozícii študentom, zamestnancom i verejnosti.

Komunikácia cez rôzne kanály

„Uchádzal som sa o funkciu rektora s cieľom ponúknuť svoje vedomosti a skúsenosti a nadviazať na aktivity predchádzajúceho vedenia, posunúť univerzitu kvalitatívne ďalej a predovšetkým pozdvihnúť a zlepšiť povedomie verejnosti o činnosti a pôsobení UCM v Trnave,“ uviedol Boča.

Veľmi dôležitým prostriedkom na uskutočňovanie takýchto zmien je podľa neho dobrá, intenzívna a zmysluplná komunikácia. „Či už cez sociálne siete, webstránku, ale predovšetkým osobne. Preto som sa rozhodol postupne osloviť rôzne cieľové skupiny – profesorov, učiteľov, výskumníkov, študentov a administratívnych zamestnancov,“ do­dal.

Hodinku s rektorom vníma ako výzvu na dialóg, užitočný priestor na diskusiu, možnosť získať námety a aj reagovať priamo na podnety zo strany partnerov dialógu, vypočuť si aj ich názory, ale aj problémy.

Obojstranný dialóg a korektná komunikácia je cesta

„Obojstranný dialóg a korektná komunikácia sú cestou k presvedčeniu okolia o správnosti prijatých opatrení, ale aj priestor na ich korekciu. Vedenie univerzity chce poznať potreby a názory študentov, mladých vedeckých pracovníkov a učiteľov, ale aj skúsených pedagógov a kolegov tak, aby sme budovali a udržiavali korektné vzťahy študent – učiteľ, študent – študent, učiteľ – učiteľ, študent – verejnosť, učiteľ – verejnosť v súlade s etickým kódexom zamestnancov vysokých škôl a princípmi spoločenskej zodpovednosti,“ konštatoval rektor UCM.

Roman Boča vystriedal na poste rektora UCM zosnulého Jozefa Matúša. Prezident SR Andrej Kiska mu odovzdal menovací dekrét koncom mája 2018.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM