Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania chceli potešiť najmenších: Skrášlili škôlku na Botanickej, FOTO

Vyhrnuli si rukávy a urobili krásne gesto. Trnavčania vyšmirgľovali a nafarbili plot veselými farbami. Brigáda sa však ešte neskončila!

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania chceli potešiť najmenších: Skrášlili škôlku na Botanickej, FOTO
23
Galéria
Zdroj: www.facebook.com/lepsiatrnava

Chceli urobiť radosť najmenším. To bola hlavná myšlienka niekoľkých trnavských dobrovoľníkov, ktorí sa vybrali v sobotu (18. agusta) už po tretíkrát do škôlky na Botanickej, aby jej, takpovediac, dofarbili tvár veselými farbami.

Približne dvanásť dobrovoľníkov z občianskeho združenia Lepšia Trnava sa pustilo do práce. Pod ich rukami dostal konkrétne škôlkarský plot nový čierno-modro-žlto-červený náter. Viac nám prezradil jeden z dobrovoľníkov Ladislav Beňo.

„Chceli sme spraviť malým deťom radosť a oživiť viacerými živými farbami plot,“ prezradil Beňo hlavnú myšlienku tejto dobrovoľníckej brigády.

Najprv plot pri škôlke šmirgľovali, potom natreli jednotlivé tenké tyče a ozdobné plechové obdĺžniky čiernou farbou a následne domaľovali farebnou farbou vonkajšie tamojšie obdĺžniky, a to z pohľadu od škôlky.

Vrátia sa späť

Trnavčania sa však na miesto brigády opäť vrátia. „Čoskoro sa vrátime. Musíme nafarbiť ozdobné obdĺžniky z vnútornej strany tak, ako sme to robili z vonkajšej strany. Tie sme žiaľ na poslednej brigáde nestihli domaľovať,“ povedal Beňo.

Pustia sa aj do stien škôlky

Na pláne majú aj oživenie samotnej škôlky. Tá má dostať taktiež novú farbu. „Potom sa pôjde robiť fasáda na samotnej škôlke. Steny škôlky nafarbíme na bielo,“ prezradil na záver trnavský dobrovoľník.

A ako informujú organizátori, pri ďalšej brigáde na materskej škole sú vítané každé ruky navyše. Aktuality ohľadom novej brigády nájdete TU.

Skrášľovanie plotu tamojšej trnavskej škôlky si môžete prezrieť v našej priloženej fotogalérii.

FOTO: Takto Trnavčania skrášľovali plot  na škôlke na Botanickej
23
Galéria
Zdroj: www.facebook.com/lepsiatrnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM