Monika Hanigovská Rôzne

Rozbaľte si víkendové podujatia: Takéto akcie odštartujú v meste a okolí

Víkend je tu. A sním prichádzajú podujatia, na ktoré si môžete odskočiť. Pozrite si náš redakčný výber.

Ilustračný obrázok k článku Rozbaľte si víkendové podujatia: Takéto akcie odštartujú v meste a okolí
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Finálový turnaj Euroligy

6. – 7. októbra, areál ZŠ Jána Bottu a areál basebalového ihriska na Cukrovej ulici

V Trnave sa uskutoční podujatie s názvom Finálový turnaj Euroligy v softballe žien. Zápasy sa odohrajú na dvoch ihriskách, konkrétne na softballovom ihrisku, na ulici Jána Bottu 27 v Trnave (areál ZŠ) – ihrisko A a na ihrisku v baseballovom areáli na Cukrovej ulici v Trnave – ihrisko B.

V sobotu si vychutnáte zápasy, v ktorých sa ešte rozhodne o jednotlivých umiestneniach v tabuľke a následne z jednotlivých priečok budú tímy nasadzované do ďalších zápasov. V nedeľu sa na softballovom ihrisku (ihrisko A) bude rozhodovať o konečnom 1. až 4. mieste, pričom v baseballovom areáli (ihrisko B) sa bude hrať o umiestnenie, konkrétne o 5.-10.miesto. V Eurolige žien sa postupne predstavia tímy z Maďarska, Chorvátska, Slovenska, Srbska, Bulharska a Česka.

Ružindolská bosorka

6. októbra od 12.00 do 18.00, Ružindol, námestie za obecným úradom

Ako informuje mesto Trnava, známy príbeh opäť ožije, a to v podobe miestnych bosoriek, vďaka ktorým sa Ružindolčania už od stredoveku pasujú s prezývkou „bosoráci“. Tohtoročné historické udalosti budú inscenované v podobe nadväzujúcich scén.

„Nudiť sa určite nebudú ani najmenší vďaka workshopom a rôznym ďalším aktivitám. Do programu sa zapojí aj miestna Základná škola, deti si budú môcť vyrobiť svoj vlastný herbár vďaka mnohým aktivitám, ktoré ich na podujatí čakajú, program doplní aj miestny spevácky zbor Ružindolčané, miestni záhradkári ponúknu lokálne vínko, včelári med a iné produkty z medu, klub seniorov sa postará o gastro pochutiny starých mám a nebude chýbať ani program pre dospelých,“ informuje trnavská radnica. Vstup voľný.

V Trnave si uctia M. Schneidera Trnavského

6. októbra o 18.00 hod., v Katedrále sv. Jána Krstiteľa, Trnava

V Katedrále sv. Jána Krstiteľa sa budú niesť výnimočné hudobné tóny. Pri príležitosti 60. výročia úmrtia hudobného skladateľa, pedagóga a slávneho Trnavčana, Mikuláša Schneidera – Trnavského, sa uskutoční koncert 6. októbra o 18.00 hodine, v Katedrále sv. Jána Krstiteľa. Spomienkový koncert nesie názov Maestro Schneider – Trnavský 60 po … a stále medzi nami. Počas neho vystúpia aj jeho priami potomkovia, Bugalovci.

Blaho Uhlár a kolektív DISK: PREŽITIE

6. októbra o 20.00 hod. v Divadelnom štúdiu DISK

Za kultúrou môžete isť aj do Divadelného štúdia DISK, kde sa predstaví divadelné predstavenie s názvom Prežitie. Vo výrazne štylizovanej divadelnej podobe sa tamojší divadelný súbor pokúša stelesniť svoje videnie sveta, našu súčasnosť, medziľudské animozity a choroby nielen psychické. Pod povrchom sa zamýšľa nad pravdou a lžou, grilovaným mäsom a alkoholom, láskou a nenávisťou, viagrou a mladosťou, banánom a svadobnými šatami.

Potulky Malým Rímom: TRNAVOU KRÁČALI MÚZY

6. októbra o 15.30 hod. pred radnicou

Aj počas nedele sa uskutočnia potulky naprieč mestom. Vychutnajte si potulky po stopách básnikov a literátov spojených s Trnavou. Sprevádza Mgr. Marián Kamenčík.

Futbalový sviatok

7. októbra o 17.00 hod., Štadión Antona Malatinského City Arena Trnava, Športová

Fanúšikovia Spartak Trnava zažijú v sobotu futbalový sviatok. Na Štadióne Antona Malatinského sa odohrá zápas FC Spartak Trnava – ŠKF iClinic Sereď.

Zrodila sa hviezda

7. októbra o 19.30 hod., Kino Hviezda, Trnava

Hlavnu rolu v remaku slávneho muzikálu hrajú Bradley Cooper a Stefani Germanotta, ktorú celý svet pozná ako hudobnú superstar Lady Gaga. Pre štvornásobného držiteľa nominácie na Oskara Bradleyho Coopera je tento film jeho dežijnym debutom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM