Monika Hanigovská Rôzne

Rozbaľte si víkendové podujatia: Takéto parádne akcie odštartujú v meste a okolí

Víkend je už tu a s ním čas na oddych. Pozrite sa, aké parádne akcie si môžete vychutnať v Trnave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Rozbaľte si víkendové podujatia: Takéto parádne akcie odštartujú v meste a okolí
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Leto na korze

Od 11. – do 12. augusta, vždy od 18.00 hod., pešia zóna, Trnava

Leto na korze už otvorilo svoje brány. Počas týchto dní ponúka hudobné aj divadelné predstavenie.

  • so 11.8. 18.00 hod.- Beňa a Radványi /blues
  • ne 12.8. 18.00 hod.- Agapé – Dúhový autobus /divadlo pre deti

Galantské trhy

11. augusta, Galanta, v mestskom parku

V Galante odštartovali 9. augusta trhy. Tie si však môžete vychutnať aj v sobotu. Počas trhov si môžu návštevníci dopriať všakovaké sprievodné podujatia ako Vínnu uličku, Pivný festival, Dni zdravia, ukážky ľudovo-umeleckej tvorby aj zábavné atrakcie. Počas týchto dní odštartuje niekoľko lákavých výstav a športových podujatí.

  • 10.00 hod. Vinná ulička
  • 17.00 hod. Divadielko Žužu „O zdravej výžive“
  • 18.00 hod. Koncert Viktora Weisza a DJ Cini

amfiteáter:

  • 20.00 hod. Koncert Dychového orchestra Galanta
  • 22.00 hod. Koncert IMT SMILE

Po koncerte ľudová veselica

Futbalový sviatok

11. augusta 19.00 hod., Štadión Antona Malatinského,Trna­va

Fanúšikovia Spartak Trnava zažijú v sobotu futbalový sviatok. Na Štadióne Antona Malatinského sa odohrá zápas FC Spartak Trnava – MFK Zemplín Michalovce.

Cykloakcia „na kolesách po chotároch“

11. august od 14.00 hod., štart Kúpalisku Pác

Aj športovci si prídu na svoje. Miestna akčná skupina MAS 11 PLUS pozýva všetkých priaznivcov cyklistiky na 1. ročník cykloakcie s názvom „na kolesách po chotároch“. Na výber budú dve trasy. Trasa 35 km v smere: kúpalisko Pác, Cífer, Karlov dvor, Kočišské, Biely kostol, Hrnčiarovce n/P, Zeleneč – so zastávkou Pizza Roman, Vlčkovce, Opoj, Majcichov, Voderady, Slovenská Nová Ves, kúpalisko Pác a trasa 53 km v smere : kúpalisko Pác, Cífer, Karlov dvor, Kočišské, Biely kostol, Hrnčiarovce n/P, Zeleneč – so zastávkou Pizza Roman, Vlčkovce, Križovany, Majcichov, Abrahám, Pusté Úľany, Pavlice, Voderady, Slovenská Nová Ves, kúpalisko Pác.

Ako informujú organizátori podujatia, pôjde sa aj po poľných cestách – vhodné bicykle trekové a horské, všetci účastníci sú povinní dodržiavať cestný zákon, pričom účasť každého je na vlastnú zodpovednosť, osoby do 15 rokov musia byť v sprievode zákonného zástupcu.

Dračie dni na zámku

11. – 12. august, od. 10.00 hod., Smolenický zámok

Obľúbený zámok sa ocitne pod nadvládou draka. „Vďaka unikátnemu festivalu Dračie dni sa už ďalšiu sobotu a nedeľu zmení Smolenický zámok na dejisko rozprávky, v ktorej budú chrabrí rytieri zachraňovať princeznú spod pazúrov draka. V hlavnej úlohe s kráľom Markom Igondom," povedali pre náš spravodajský portál organizátori podujatia.

Na návštevníkov podujatia čaká lákavý program. Pestrá paleta stredovekých vôní, chutí, stánkov a sprievodných aktivít bude počas príjemného augustového víkendu zabávať malých aj veľkých.

„Na programe budú Dvorské tance princezien či Rytierska škola šermu, deti zabaví aj bábkové divadlo a najočakávanejšou atrakciou bude zrejme kŕmenie draka Vavrinca. Súčasťou podujatia budú aj ďalšie dobové atrakcie ako streľba z luku či kuše. Návštevníci budú môcť absolvovať aj prehliadku zámku so sprievodcom a s výkladom,“ informujú ďalej organizátori podujatia. Podujatie organizuje OZ Smoleničan v spolupráci s Agentúrou Hector.

Mokré divadlo

11. august, od 12.45 hod., na Kúpalisku Pác

Vychutnajte si divadlo inak. Cíferské ochotnícke divadlo v spolupráci s obcou Cífer pripravili na sobotu program pre celú rodinu. Festival ochotníckych divadiel Mokré divadlo začína 12.45 hod. divadelnou dielňou pre najmenších a skončí pred ôsmou hodinou komédiou o vzťahoch na dedine. Ako informujú organizátori podujatia, podvečer bude na kúpalisku Pác voľná zábava s hudbou pre divákov aj športovcov.

MEG: Monštrum z hlubín

12.august, Mestský amfiteáter, Trnava

Pred piatimi rokmi sa expert na potápanie a námorný kapitán Jonas Taylor (Jason Statham) aj so svojom posádkou zúčastnil expedície, ktorá mala preskúmať doposiaľ neobjavené hlbiny Mariánskej priekopy. Na tejto samovražednej misii sa Taylor bude musieť postaviť svojej traume, ktorú zažil pred piatimi rokmi, a položiť si otázku: môže byť Carcharadon Megalodon, najväčší morský predátor, aký kedy existoval, stále nažive?

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM