Monika Hanigovská Krimi Rôzne

Rýchly zásah polície v Trnave: Krvácajúcemu mužovi v bezvedomí poskytli prvú pomoc

Na železničnej stanici v Trnave si muža v bezvedomí všimla policajná hliadka. Ako informovala polícia, podľa všetkých príznakov mal dostať epileptický záchvat.

Ilustračný obrázok k článku Rýchly zásah polície v Trnave: Krvácajúcemu mužovi v bezvedomí poskytli prvú pomoc
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Hliadka oddelenia sprevádzania vlakov Bratislava odboru železničnej polície PZ vykonávala hliadkovú činnosť nielen vo vlakoch, ale aj v železničnej stanici Trnava. Informovala o tom polícia na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook.

Okamžite začali konať

„Na predstaničnom námestí hliadka spozorovala muža, ktorý podľa všetkých príznakov dostal epileptický záchvat, bol v bezvedomí a značne krvácal z tvárovej časti. Po príchode k zranenej osobe hliadka zistila od okolostojacich cestujúcich, že osoba je v bezvedomí asi 2 minúty,“ informova polícia.

„Okamžite začali s poskytovaním prvej predlekárskej pomoci za aktívnej účasti cestujúcej verejnosti, pričom sa následne snažili muža udržať v stabilizovanej polohe až do príchodu RZP (Rychlá zdravotnická pomoc – poz.red.),“ dopĺňa opis udalostí Polícia Slovenskej republiky na Facebooku.

Pomáhali aj po príchode záchranky

Ako dodala polícia, „po ich príchode pomohli vodičovi RZP naložiť zraneného muža do sanitky, kde mu bola poskytnutá odborná lekárska pomoc a neskôr bol prevezený na ošetrenie do Trnavskej nemocnice.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM