Kultúra Rôzne

Ščul - Trnavská šifrovačka sa vracia: Zamestná hádajúcich na štyri až päť hodín

V Trnave sa budú opäť „lúskať“ záhady, hádanky a šifry. Mestská tímová hra Ščul - Trnavská šifrovačka sa vracia už po tretí krát do ulíc nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Ščul - Trnavská šifrovačka sa vracia: Zamestná hádajúcich na štyri až päť hodín
3
Galéria

Mestská tímová hra Ščul – Trnavská šifrovačka spustila bezplatnú registráciu pre svoj 3. ročník. Konať sa bude 9. júna a skupiny záujemcov sa môžu prihlásiť do 30. mája.

V zahraničí obľúbená aktivita sa zameriava najmä na precvičenie mozgových závitov.

„Troj– až päťčlenné tímy sa budú orientovať v Trnave podľa mapy, kde budú vyznačené jednotlivé stanoviská v jej historickom centre. Na nich budú musieť vylúštiť jednotlivé šifry. Pomôcť si môžu aj použitím smartfónov, prípadne si za body kúpia šepkára. Vôbec nejde o to, koľko toho človek vie, nie je to vedomostná súťaž. Súťažiaci budú musieť skôr zapojiť logické myslenie,“ uviedla za organizátorov Zuzana Šujanová.

Hra je určená bez rozdielu veku tým, ktorí radi lúštia rozličné úlohy, hádanky, majú tímového ducha a tešia sa na kopec zábavy, ktorú Ščul – Trnavská šifrovačka prináša.

Prihlásiť sa možno na emaile scul.trnava@gmail.com do určeného termínu alebo do naplnenia kapacity 150 súťažiacich. Minimálny vek súťažiacich je 15 rokov, v tíme však musí byť aspoň jedna plnoletá osoba. Štart bude v nedeľu 9. júna o 14:00 v Univerzitnom parčíku a hra sa uskutoční za každého počasia. Organizátori odhadujú, že bude trvať štyri až päť hodín.

ŠČULka - Trnavská šifrovačka
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM