Monika Hanigovská Rôzne

Sedmička osobností: Ocenenia mesta Trnavy sú už známe!

Trnava ocenila na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva sedem osobností. Medzi nimi je aj lekár, riaditeľ divadla a legendárny futbalista.

Ilustračný obrázok k článku Sedmička osobností: Ocenenia mesta Trnavy sú už známe!
Zdroj: TASR

Na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva udelilo mesto Trnava v nedeľu ocenenia siedmim osobnostiam za ich zásluhy v oblasti kultúry, vedy i športu. Ich mená vybrala komisia mesta na základe návrhov, ktoré na radnicu zaslali občania.

Mestskí poslanci ešte 13. februára rozhodli, že čestné občianstvo mesta Trnavy získa Ján Pavčír pri príležitosti 40. výročia kňazskej vysviacky a za dlhoročné služby v trnavskej arcidiecéze.

Pri príležitosti nedožitého jubilea 100 rokov a tiež za dlhoročnú činnosť na gynekologicko-pôrodníckom oddelení nemocnice v Trnave získal čestné občianstvo in memoriam aj lekár František Vaverčák.

Ocenenie získali fotografi aj riaditeľ divadla

Pri príležitosti životného jubilea bola udelená Cena mesta Trnavy aj dvom fotografom. Jozefovi Šelestiakovi za jeho fotografickú, publicistickú a vydavateľskú činnosť a Blažejovi Vittekovi za propagáciu Trnavy prostredníctvom umeleckej a dokumentárnej fotografie. Za celoživotnú prácu dramaturga, umeleckého šéfa a riaditeľa Divadla pre deti a mládež v Trnave získal rovnaké ocenenie in memoriam aj Mikuláš Fehér.

Operný spevák a reprezentant ČSSR

Sedmičku ocenených uzatvárajú dve významné osobnosti. Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu Trnavy v oblasti hudby a operného spevu získal Daniel Čapkovič. Pri príležitosti životného jubilea a za výnimočné športové úspechy v trnavskom aj vrcholovom futbale bolo rovnaké uznanie udelené aj Karolovi „Patinovi“ Dobiášovi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM