han Krimi

ŠIALENÁ naháňačka sa neskončila ani po výstreloch! Mladík ušiel v kukuričnom poli

Varovnými výstrelmi a následnou streľbou na kolesá vozidla značky Mercedes-Benz sa skončila v skorých ranných hodinách naháňačka osobného a policajného auta

Ilustračný obrázok k článku ŠIALENÁ naháňačka sa neskončila ani po výstreloch! Mladík ušiel v kukuričnom poli
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Trnavský kraj

Polícia začala voči vodičovi trestné stíhanie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

VIDEO nájdete TU.

Čo sa stalo?

„Policajná hliadka si nadránom všimla strieborné auto, ktoré cez obec Ohrady v okrese Dunajská Streda išlo rýchlejšie, ako malo. Nepozdával sa jej ani technický stav staršieho vozidla a aj preto sa ho rozhodla skontrolovať. Vodič výzvu na zastavenie neuposlúchol a vysokou rýchlosťou začal pred policajtmi unikať. Počas naháňačky ich viackrát ohrozil. Pri zákroku použili policajti aj služobnú zbraň. Okrem varovných výstrelov do vzduchu mu viacerými zásahmi trafili auto a zadné koleso. S prestrelenou pneumatikou unikal ešte niekoľko kilometrov. Jeho šialenú jazdu ukončila až rampa na konci ulice v obci Veľké Dvorníky,“ opísala situáciu hovorkyňa.

Ako dodala, vodič potom zastavil a dal sa na útek po vlastných. Policajt ho prenasledoval a použil ďalšie varovné výstrely. Mladíkovi sa podarilo hliadke ujsť v kukuričnom poli.

Policajti zaistili na mieste viaceré stopy a jeho spolujazdca obmedzili na osobnej slobode. Toho preverujú v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou. „Vodič, ktorého policajti spoznali na základe osobnej a miestnej znalosti, má navyše uložený zákaz šoférovania. To, či mladík skutočne unikajúce auto šoféroval, budú zisťovať na základe znaleckého skúmania,“ doplnila hovorkyňa.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM