Júlia Vargová Futbal Šport

Sieň slávy bude zdobiť portrét legendy: Fanúšik zobrazil Jozefa Adamca

Verný fanúšik Spartaka venoval portrét Jozefa Adamca do pripravovanej siene slávy na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval generálny sekretár OZ Bíli Andeli, Štefan Horváth, FC Spartak Trnava nedávno oslovil svojich priaznivcov na zverejnenie artefaktov mapujúcich históriu futbalu v Trnave.

Prostredníctvom svojho webu vyzval fanúšikov, aby do chystanej siene slávy zapožičali, alebo darovali tieto predmety, čím pomôžu šíriť slávu svojho obľúbeného klubu.

Ako uvádza Horváth, na sekretariáte Spartaka v pondelok (7. 10.) klubový koordinátor fanúšikov Anton Krippel privítal priaznivca „bílich andelov“ s umeleckými sklonmi Norbeta Rakúsa.

„Jozef Adamec patril medzi najlepších futbalistov nielen v Spartaku, ale v celej republike. Dnes Norbert priniesol svoje dielo zo svojho domu na štadión,“ zneli úvodné slová koordinátora.

Ako ďalej uvádza generálny sekretár Bílych Andelov, amatérsky maliar namaľoval portrét legendárneho futbalistu Jozefa Adamca na plátno akrylovými farbami.

Vytvoril ho už pred pár mesiacmi a keď sa dozvedel o chystanej sieni slávy na štadióne, rozhodol sa svoj výtvor zverejniť tým najlepším spôsobom.

„Dlhší čas visel obraz u mňa doma, tak som sa rozhodol podeliť sa s ním aj s ostatnými v Trnave. Odovzdávam ho do správnych rúk, do fanklubu. Dúfam, že bude robiť radosť ľuďom v sieni slávy,“ vyznal sa Norbert Rakús, keď z jeho rúk obraz prijal kronikár fanklubu Mikuláš Rožňák.

„Som rád, že môžem takýto obraz prevziať do siene slávy. Jožko Adamec je najlepší strelec v histórii trnavského Spartaka. Zaslúži si, aby jeho portrét visel v sieni slávy. Ďakujem pekne za tento dar,“ uviedol Miki Rožňák.

Foto a video: Štefan Horváth

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM