Monika Hanigovská Rôzne

Smutná správa nielen pre Spartak: Zomrela futbalová ikona Vojtech Varadin

Vo veku 69 rokov zomrela osobnosť, ktorá ostane navždy spojená s mestom Trnava. Do futbalového neba odišiel československý reprezentant Vojtech Varadin.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa nielen pre Spartak: Zomrela futbalová ikona Vojtech Varadin
3
Galéria
Zdroj: TASR

Legendárny obranca Vojtech Varadin zomrel v sobotu, 25. augusta vo veku 69 rokov. Rodák z Trnavy (narodený 27.9.1948) hral obranca v miestnom Spartaku (1967 – 1975), s ktorým získal päť domácich titulov. Svoj talent predviedol aj v bratislavskom Slovane (1978 – 1981).

Trnavský klub si uctil jeho pamiatku minútou ticha pred zápasom 6. kola Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a MFK Ružomberok v Trnave, ktorý sa odohral 26. augusta.

Pred Štadiónom Antona Malatinského súčasne vystavili kondolačnú knihu a fotografiu Vojtecha Varadina.

Pod vedením trnavskej legendy

Vojtech Varadin bol športovo spätý s rodnou Trnavou. „S futbalom začínal v rodnej Trnave a cez žiakov a dorast sa prepracoval až do tímu pod vedením legendárneho Toni-báčiho Malatinského. V drese Spartaka debutoval v jarnej časti sezóny 1967/68 v zápase 18. kola proti Lokomotíve Košice, keď zaskakoval za zraneného Dobiaša. Pod ziskom prvého titulu Trnavy je tak aj podpis Vojtecha Varadína, prvej, majstrovskej sezóne, si pripísal na konto prvých päť ligových štartov,“ informuje Slovenský futbalový zväz.

Béla sa zažiaril aj európskych súťažiach

„Béla”, ako ho spoluhráči, fanúšikovia priatelia a prezývali, „odohral niekoľko pamätných stretnutí v európskych pohárových súťažiach,“ dopĺňa ďalej SFZ na svojom webe.

Futbalové kopačky si obul v roku 1969 doma proti AEK Atény v PEM ale aj v dueloch s Hibernians, Galatasaray, Marseille, Herthou, Kölnom, Dinamom Bukurešť, Anderlechtom, Derby County, Vikingom Stavanger, Vorošilovgradom a posledný doma s Újpestom.

V reprezentácii Československa debutoval 25. septembra 1994 doma proti NDR (3:1). Nasledovali ďalšie pamätné zápasy. Po skončení kariéry si však nevyzul nadobro futbalové kopačky. Pôsobil ako tréner aj asistent v niekoľkých kluboch.

OBRAZOM: Takto si uctili v Trnave uctili pamiatku Vojtecha Varadina
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM