Správy Samospráva

So žiadosťami o dotácie sa akoby vrece roztrhlo: Trnavský kraj ich eviduje cez tisíc

Trnavský kraj zaznamenal nárast v prípade žiadostí o dotácie v rámci svojich podporných programov pre jednotlivé regióny oproti minulému roku o 17%.

Ilustračný obrázok k článku So žiadosťami o dotácie sa akoby vrece roztrhlo: Trnavský kraj ich eviduje cez tisíc
Zdroj: TASR

Nárast o 17 percent oproti vlaňajšku zaznamenal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v prípade žiadostí o dotácie v rámci svojich podporných programov pre jednotlivé regióny. Na Úrade TTSK evidujú spolu 1006 žiadostí v celkovej hodnote viac ako tri milióny eur. Na rok 2019 TTSK vyčlenil na dotačné schémy celkovo 750 000 eur, čo je takmer o 180 000 eur viac ako v roku 2018.

„Veľmi nás teší, že obce a organizácie majú záujem o naše dotácie. Touto formou chceme podporovať kultúrne, vzdelávacie, športové a iné projekty. Ako prvý samosprávny kraj sme pristúpili k elektronickému podávaniu žiadostí, čo zjednodušilo prístup žiadateľov k týmto podporným schémam,“ povedal zástupca predsedu TTSK pre kultúru Marek Neštický.

Aktuálne sa na Úrade TTSK uskutočňuje proces hodnotenia podaných projektov. O tom, ktoré budú podporené, rozhodnú poslanci TTSK na zasadnutí zastupiteľstva 10. apríla.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM