Júlia Vargová Správy Samospráva

Trnava vyhlásila súťaž o získanie dotácií: Spustili druhé kolo

Mesto Trnava vyhlásilo druhé kolo súťaže o získanie dotácií v roku 2019 na aktivity v oblastiach Charita a Zdravie a drogová prevencia.

Ilustračný obrázok k článku Trnava vyhlásila súťaž o získanie dotácií: Spustili druhé kolo
Zdroj: Dnes24.sk

Informovala o tom radnica na svojom webe. Žiadosti o dotácie z oblastí Charita (program č. 5) a Zdravie a drogová prevencia (program č. 8) je potrebné doručiť na vzorových tlačivách.

Treba tak urobiť do 31. mája, na adresu Mesto Trnava, Hlavná 1, 917 71 Trnava.

Ako informuje mesto, vzorové tlačivá sú zverejnené na internetovej stránke mesta v sekcii Občan – Úradné tlačivá. „Každá žiadosť musí povinne spĺňať kritériá v zmysle Všeobecne záväzného nariadenia č. 482, ktorým sa určuje metodika poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Trnavy,“ ozrejmuje radnica.

„V zmysle tohto VZN môže každý subjekt môže predložiť v jednom roku maximálne dve žiadosti o dotáciu a ich účel sa nesmie zhodovať. Žiadosti, ktoré nespĺňajú túto podmienku, budú zo súťaže vyradené,“ dodáva.

Mesto taktiež upozorňuje, že dotáciu nemôže získať ani žiadateľ, ktorý v predchádzajúcom roku použil poskytnutú dotáciu na iný účel ako bolo stanovené v zmluve. Podanie dotácie tiež nie je umožnené žiadateľovi, ktorý nepredložil zúčtovanie dotácie v súlade s VZN, alebo nedodržal zmluvné podmienky o poskytnutí dotácie.

Mesto tiež zdôrazňuje, že záujemcovia môžu nájsť viac informácií na mestskej stránke v sekcii Mestský grantový program. Tam sú zverejnené aj mená a e-mailové adresy osôb, ktoré poskytnú uchádzačom poradenstvo v jednotlivých oblastiach, a prehľady udelených dotácií v uplynulých rokoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: trnava.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM