Monika Hanigovská Rôzne

Sobota a nedeľa v Trnave a okolí? PREHĽAD zaujímavých podujatí

Ani sme sa nenazdali a je tu opäť víkend. Čo zaujímavé sa bude počas neho v Trnave a okolí diať? Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Sobota a nedeľa v Trnave a okolí? PREHĽAD zaujímavých podujatí
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy v Trnave

Do 31. decembra, Trojičné námestie, Trnava

Vianočné trhy sa v našom meste prehupli do decembra a môžete si na ne vyraziť aj počas tohto víkendu. Vychutnajte si pripravený program, všakovaké voňavé lákadlá, či vianočnú výzdobu. Trnavčania sa môžu tešiť aj na rôzne atrakcie pre deti aj dospelých.

Mikulášska jazda s Albatrosom

10. decembra, Železničná stanica Trnava

Ľudia môžu zažiť krásnu romantickú jazdu. Na trnavskej železničnej stanici zastane 10. decembra vlak, aký sa len tak nevidí. Je ťahaný parným rušňom Albatros. Mimoriadna železničná udalosť „Mikulášska jazda s Albatrosom“ potiahne výletníkov do malebných Smoleníc, kde organizátori tohto projektu pripravili pre ľudí zaujímavý program. Vychutnajte si jazdu vo vláčiku alebo sa len tak pokochajte jeho krásou na našej železničnej stanici.

Známa tvár v knižnici

10. decembra, o 15.00 h v Knižnici Juraja Fándlyho, Trnava

Nechajte sa zlákať čítaním zaujímavej knihy pod vedením herečky, dramaturgičky a blogerky Kristíny Farkašovej. Mesto pripravilo akciu v rámci projektu Vianoce v knižnici.

Ohnivý Balkán a nie iba to

11. decembra, od 20.00, Kostol sv. Jakuba, Trnava

Projekt „Hviezdy Vianočnej Trnavy“ láka Trnavčanov na ďalšiu hudobnú lahôdku. V čase vnútorného stíšenia v dobe adventu prináša Ensemble FLAIR hudobnú mozaiku, ktorá je symbiózou legendárnych zhudobnených veršov sliezského barda Petra Bezruča, kreáciou valašského básnika Josefa Kalusa, Moravskou ľudovou poéziou Leoša Janáčka i autorských skladieb Jána Rokyty. Všetko to si vypočujete v novom kabáte nadžánrového spracovania ľudovej melodiky. Trnavčania sa môžu taktiež tešiť na temperamentné rytmy ohnivého Balkánu a vypočujú si aj lyrickú baladu o smolenskom zámku. Lístky kúpite pred koncertom v kostole alebo v mestskej veži.

Anjel Pána 2

11. decembra, 20.30, Cinemax, Arena, Trnava

V nedeľu si môžete dopriať aj kino. Pozrite si vianočnú rozprávku Anjel Pána 2, ktorá je jej voľným pokračovaním. Anjel Petronel stále pracuje pri Nebeskej bráne, ale je presvedčený, že by si zaslúžil lepšie miesto. Jeho večný pokušiteľ, čert Uriáš, začne Petronela provokovať: Stačí odtrhnúť jabĺčko zo stromu Poznania a bude vedieť to, čo vie len sám Boh! A cesta k uznaniu a lepšiemu miestu bude voľná.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM