Júlia Vargová Iné športy Šport

Šok pre trnavský tenis: TC EMPIRE odhlasuje svoje tímy zo slovenských súťaží

Klub tak učinil po vývoji situácie, ktorá vznikla pri finálovom zápase extraligy mužov. Celkovo odhlasuje 16 družstiev.

Ilustračný obrázok k článku Šok pre trnavský tenis: TC EMPIRE odhlasuje svoje tímy zo slovenských súťaží
Zdroj: TASR

Informácie o odchode všetkých družstiev zo slovenských súťaží pre náš web potvrdil Tomáš Boleman, športový riaditeľ TC EMPIRE, prostredníctvom oficiálneho stanoviska klubu. V ňom sa uvádza, že hoci klub vývoj situácie mrzí, bol nakoniec dotlačený do rozhodnutia, ktoré jednoducho musel spraviť. „Náš klub sa snažil všetkými svojimi dostupnými prostriedkami bojovať proti vulgárnostiam, ktoré sa udiali počas vyvrcholenia najvyššej tímovej súťaže,“ píše v oficiálnom vyhlásení a zdôrazňuje, že klub nesúhlasí so stanoviskom Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Podľa tvrdenia klubu STZ nespravil žiadne opatrenia voči prehreškom, ktoré sa stali a nedá sa ani očakávať, že tak spraví pri opakovaných prešľapoch.

„STZ by vôbec nereagoval na dané skutočnosti počas stretnutia, keby na ne nepoukázal práve klub TC EMPIRE Trnava. Vzniknutá situácia je dôsledkom nečinnosti STZ,“ uvádza klub.

„Nešlo iba o zlyhanie jednotlivca, ale celého kolektívu, ktorého súčasťou boli nielen hráči NTC, ale dokonca aj člen trénerskej Rady STZ. Na základe daných skutočností nemal klub inú možnosť ako pristúpiť k odstúpeniu zo súťaží družstiev,“ uvádza klub s odôvodnením, že sa nechce podieľať na súťažiach, na ktorých ostáva bez povšimnutia vulgárnosť a dehonestácia súpera.

Slovenský tenisový zväz sa však ohrádza a tvrdí, že na nešportové správanie regoval.

„STZ jasne a okamžite po zverejnení odsúdil všetky formy nešportového správania na všetkých oficiálnych podujatiach STZ ako aj mimo nich na svojej oficiálnej webovej stránke. Za porušenie štatútu reprezentanta potrestal hráča Norberta Gomboša v zmysle platnej reprezentačnej zmluvy a Disciplinárneho poriadku STZ,“ uvádza zväz.

TC EMPIRE Trnava sa počas uplynulých rokov vypracoval na špičkový slovenský klub. Organizuje 8 medzinárodných a 10 celoslovenských turnajov a taktiež patrí ku klubom s najväčším počtom družstiev. Ako uvádza vedenie klubu, má záujem o výchovu mladých slovenských a zahraničných športovcov.

„U nás v klube platí, že ako tréneri rešpektujeme svojich zverencov. Pristupujeme k nim spravodlivo a vedieme ich k zodpovednosti za ich správanie, výkony i rozhodnutia. Snažíme sa vytvárať prostredie, v ktorom sa všetci hráči navzájom podporujú a uznávajú kvality súpera,“ vysvetľuje svoje hodnoty.

Klub ďalej dodáva, že svojich zverencov vedie k vzájomnému rešpektu na základe slušnosti a etiky tak, aby zvyšovali prestíž tenisu.

TC EMPIRE v závere zdôrazňuje, že tenis by mal byť pre deti, trénerov, rodičov a divákov zábavou a prinášať iba pozitívne emócie. V najbližších týždňoch plánuje predstaviť projekt, ktorého súčasťou bude kompenzácia a riešenie situácie po odstúpení družstiev. „Cieľom tohto projektu bude vytvorenie podmienok pre klubových hráčov a hosťujúcich hráčov na zodpovedajúcej kvalitatívnej úrovni a s ekonomicko-organizačnou podporou klubu,“ dodáva.

Podľa STZ je takéto rozhodnutie klubu neprimerané, a poškodzuje dotknuté súťaže i samotných hráčov.

Slovenský tenisový zväz nás v pondelok 27. mája informoval, že oficiálne oznámenie TC Empire Trnava o odstúpení jeho družstiev dospelých, mládeže a detí, podpísané štatutárom klubu zatiaľ nebolo doručené ani STZ ani na príslušný regionálny tenisový zväz. „Rozhodnutie TC Empire Trnava, ktoré klub zverejnil len na svojej webovej stránke považuje STZ za neprimerané a poškodzujúce nielen všetky súťaže družstiev STZ, ale predovšetkým hráčov TC Empire Trnava,“ dodáva STZ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM