Júlia Vargová Iné športy Šport

Šou na Dobrej Vode: Kulturák sa stane dejiskom medzinárodnej súťaže v pretláčaní

Na Dobrej Vode bude medzinárodná súťaž v pretláčaní rukou. Už piaty rok si svoje sily zmeria viac ako sto športovcov z ôsmich krajín celého sveta.

Ilustračný obrázok k článku Šou na Dobrej Vode: Kulturák sa stane dejiskom medzinárodnej súťaže v pretláčaní
Zdroj: Dnes24.sk

V miestnom kultúrnom dome sa zídu tí najlepší z najlepších, aby si zmerali svoje sily v pretláčaní rukou. Všetko sa začne druhú júlovú sobotu (13.7.) o jedenástej hodine. Vstupné na podujatie plné majstrovských športovcov je pre divákov je zdarma. Na súťaží sa zúčastní aj špička slovenského pretláčania a viacnásobní majstri Európy i sveta.

Dobrovodskej 21-ky sa zúčastnia súťažiaci z Turecka, Chorvátska, Talianska, Švédska, Maďarska, Poľska, Čiech, Ukrajiny i Švajčiarska.

„Súťažiť sa bude v kategóriách juniorov do 21 rokov, seniorov a masters (nad 40 rokov) a taktiež telesné znevýhodnených športovcov,“ upresňuje organizátor Ivan Gregorička.

Zo Slovenska sa zúčastní absolútna špička v armwrestlingu, a domáci klub Awk Dobrá Voda bude reprezentovať Klaudia Lišková, vicemajsterka sveta a bronzová medailistka z Majstrovstiev Európy. „Z klubu ŠKPR Trnava sa zúčastní Martina Sojková aktuálna majsterka Európy,“ upresňuje organizátor.

Špeciálnym hosťom bude Attila Vegh – majster sveta MMA a Lajoš Klein – hviezda slovenského MMA.

Ďalšími lákadlami súťaže sú Barbora Bajčiová, päťnásobná majsterka Európy a trojnásobná majsterka sveta a Rebeka Martinkovičová, sedemnásobná majsterka sveta. „Zo zahraničia príde množstvo legiend ako napríklad Dražen Kogl, päťnásobný majster sveta. Dušan Tesaŕik aktuálny majster Európy v kategórii 110kg + a Emre Albas 3 násobný majster sveta v kategórii do 65kg,“ dodáva Gregorička.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM