Júlia Vargová Futbal Správy

V Trnave pribudnú nové ulice: Jedna z nich by mala niesť meno Jozefa Adamca

Na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva budú poslanci hlasovať o určení názvov nových ulíc. Pribudnúť môže aj Ulica Jozefa Adamca.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave pribudnú nové ulice: Jedna z nich by mala niesť meno Jozefa Adamca
65
Galéria
Zdroj: TASR

Pribudnúť môže Smolenická ulica, Ulica Sama Chalupku aj Ulica Jozefa Adamca. Informovalo o tom mesto v návrhu Všeobecne záväzného nariadenia na svojej stránke. Mesto určuje a mení názvy ulíc a iných verejných priestranstiev s prihliadnutím na históriu mesta, významné nežijúce osobnosti a podobne.

Ulice by mali pribudnúť novovznikajúcej obytnej zóne Rybník.

„Návrhy na pomenovanie ulíc prerokoval výbor mestskej časti Trnava – sever, do ktorého územia novovznikajúce ulice patria,“ uvádza mesto dodávajúc, že výbor odporučil názvy Ulica Jozefa Adamca, Ulica Sama Chalupku a Smolenická ulica.

Pocty sa tak dostane významnému národovcovi, neďalekej obci, ktorá je významnou súčasťou trnavského regiónu aj známemu spartakovcovi, ktorý nás navždy opustil koncom minulého roka.

Jozef Adamec bol výnimočným futbalistom, ktorý získal so Spartakom Trnava päť majstrovských titulov. „Ďalšie dva tituly pridal počas základnej vojenskej služby v Dukle Praha,“ odôvodňuje mesto svoj výber. Legenda Spartaka Trnava má na konte obrovské množstvo odohraných zápasov a strelených gólov. „Má za sebou aj bohatú a úspešnú trénerskú kariéru v ktorej okrem Spartaka Trnava a ďalších slovenských a českých klubov viedol v rokoch 1999 – 2002 ako hlavný tréner aj slovenskú futbalovú reprezentáciu,“ dodáva.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii si môžete pripomenú veľkolepú rozlúčku so športovou legendou.

Športový svet sa rozlúčil s Jozefom Adamcom
65
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM