Futbal

Spartak jednou nohou v ďalšej fáze: Na Malte vyhral 4:2

Po prvom polčase trnavskí futbalisti viedli 3:0. Dva zlepené góly strelil Sabo, jeden pridal Vlasko. Domáci napriek oslabeniu po zmene strán znížili v priebehu minúty na 2:3. V závere ale vyrovnanie rezolútne odmietol striedajúci Mikinič.

Ilustračný obrázok k článku Spartak jednou nohou v ďalšej fáze: Na Malte vyhral 4:2
Zdroj: TASR

Odveta je na programe vo štvrtok 10. júla v Zlatých Moravciach, v prípade postupu narazí Spartak v ďalšej fáze na gruzínsky klub FC Zestafoni.

FC Hibernians – Spartak Trnava 2:4 (0:3)
Góly:
48. Cohen, 49. Failla – 11., 13. Sabo (prvý z 11 m), 36. Vlasko, 88. Mikinič.
ŽK: Kristensen, Failla – Janečka. ČK: 10. Pearson (Hibernians – za faul)
Rozhodovali: Whitby – Jones, Roberts (všetci Wales)

Hibernians: Balzan – Desira, Pearson, Gomes, Soares, Failla (81. Degabriele) – Kristensen, Cohen, Bezzina – Marcelo Dias (65. Muscat), Farrugia (90.+3 Mbong)

Spartak: Strapák – Siva (58. Bortel), Janečka, Tóth, Čonka – Kuzma, Sabo – Špalek (55. Schranz), Vlasko, Chovanec – Mikovič (74. Mikinič)

Prvý polčas v réžii Andelov

Tréner Juraj Jarábek mal na Malte k dispozícii len 15 futbalistov vrátane dvoch brankárov. Prvý väčší vzruch na národnom štadióne Ta'Qali nastal v 10. minúte. Mikoviča po prebratí lopty v šestnástke zastavil v úniku Pearson, ktorý musel predčasne zamieriť pod sprchy a nariadenú penaltu premenil Sabo – 0:1.

Spartaku už o tri minúty neskôr vyšiel nacvičený signál a po Kuzmovom centri z rohu poslal loptu do siete z hranice „veľkého vápna“ efektným volejom opäť Sabo. Hráči Hibernians sa stiahli na obrannú polovicu a hernú iniciatívu jasne prebrali Trnavčania. V 36. minúte udreli aj tretíkrát, keď sa lopta po Vlaskovej prízemnej strele ľavačkou na prekvapenie domáceho brankára zatrepotala v sieti.

Tri góly aj v druhom polčase

Po zmene strán domáci napriek početnej nevýhode zvýšili aktivitu a odmenou im boli dva góly v priebehu jedinej minúty. Dokonale zaskočili Trnavčanov a najskôr v 48. minúte trafil presne z priameho kopu Cohen a už o minútu neskôr ho napodobnil aj Failla.

Práve štandardné situácie boli v zápase najväčšou zbraňou domácich a v závere mali možnosť vyrovnať. Tentoraz im však signál nevyšiel a z následného protiútoku inkasovali štvrtý gól. Schranz vyriešil následný rýchly protiútok 4 proti 2 prihrávkou na nikým nekrytého Mikiniča, ktorý do odkrytej brány spečatil skóre stretnutia na konečných 4:2.

Víťazstvo si vážime

„Vo veľkom teple sme odohrali excelentný prvý polčas. Vyhrávali sme 3:0, domácim navyše rozhodca vylúčil hráča. V druhom dejstve sme dostali za minútu oba góly zo štandardných situácií, ale aj napriek tomu sme kontrolovali hru. Pridali sme štvrtý gól a myslím si, že môžeme byť spokojní. Nie je jednoduché vyhrať na Malte 4:2, víťazstvo si vážime,“ povedal po stretnutí Juraj Jarábek, tréner trnavského Spartaka.

EL: Hibernians - Trnava
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM