Futbal

Spartak má nového kormidelníka: V budúcej sezóne ho povedie Čech Látal

Čech Radoslav Látal sa stal novým trénerom futbalistov Spartaka Trnava. S vedením novopečeného slovenského šampióna podpísal v piatok zmluvu na jeden rok s opciou. Vo funkcii nahradí Nestora El Maestra, ktorý sa ujal kormidla v bulharskom klube CSKA Sofia.

Ilustračný obrázok k článku Spartak má nového kormidelníka: V budúcej sezóne ho povedie Čech Látal
Zdroj: TASR

Štyridsaťosemročný Látal predtým pôsobil v Bielorusku, kde viedol Dinamo Brest. Napriek zisku domáceho Superpohára a pohára sa však s tímom musel rozlúčiť. „Rodilo sa to veľmi rýchlo. Bol som síce v kontakte s jedným českým klubom, s ktorým som rokoval už o podmienkach. Vstúpil však do toho Spartak s veľmi jasnou a serióznou ponukou. Nakoniec to dopadlo tak, že som tu,“ citoval nového trénera oficiálny web Spartaka. Letná príprava mužstva na novú sezónu odštartuje v pondelok 11. júna.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Látal má skúsenosti s poľskou Ekstraklasou či slovenskou najvyššou súťažou. S Košicami vyhral v sezóne 2013/2014 Slovenský pohár. S Trnavou ho čaká výzva v podobe účasti v Lige majstrov. „Je to veľká výzva. Všetci vieme, že sa dosiahol titul po veľmi dlhom čase. Rád by som nadviazal na odvedené výkony. Čo sa týka prípravy, musím sa zoznámiť s chalanmi, zistiť ich vlastnosti a plusy, resp. mínusy. Času nie je veľa, potrebujeme pracovať, aby sme sa dostali do kondície a chytili formu z minulej sezóny,“ dodal Látal, ktorý ako hráč pôsobil legionársky sedem rokov v Schalke 04 Gelsenkirchen. S nemeckým tímom vyhral v roku 1997 Pohár UEFA, predchodcu Európskej ligy. Rok predtým postúpil s reprezentáciou Česka na ME v Anglicku až do finále.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM