Futbal Šport

Spartak podľahol Žiline: Podľa trénera rozhodli prvé dva lacné góly, FOTO a VIDEO

V nedeľňajšom zápase 2. kola Fortuna ligy zvíťazili futbalisti MŠK Žilina nad Spartakom Trnava.

Zdroj: Dnes24.sk

Žilinčania nastúpili proti Trnave v identickej základnej jedenástke ako v Michalovciach a boli lepším tímom. V 7. min. to mohol potvrdiť Demiri, ktorý sa dostal s loptou do šestnástky, ale v dobrej príležitosti namiesto strely zvolil prihrávku napravo a hostia zažehnali nebezpečenstvo.

V 16. min. už Žilina viedla, keď sa Vallo v 16-tke dostal po prihrávke Jánošíka k lopte a krížnou strelou k pravej žrdi otvoril skóre.

O desať minút mohlo byť 2:0, keď brankár Rusov pri rozohrávke zle vyhodil loptu dopredu, ale Bernát, ktorý sa k nej dostal, nedokázal zamieriť lepšie ako vedľa pravej žrde. Zápas mal v dobrej atmosfére tempo a diváci sa nenudili. Trnava sa občas pripomenula aj vpredu, ale Tavares v 36. min. z ľavej strany namieril iba do rukavíc pripraveného Holeca. V 39. min. Bernát napálil tvrdo z 20-tich metrov a Rusov musel vytlačil loptu nad brvno.

Po rohu Káčera sa však dostal k lopte stopér Králik a aj so šťastím zvýšil vedenie Žiliny na dvojgólové. O minútu neskôr si vyslúžil navyše potlesk, keď v 16-tke čisto odzbrojil Tavaresa, ktorý sa dostal do dobrej streleckej pozície.

Do druhého polčasu musel Minárik nahradiť zraneného Fazlagiča, na ktorého miesto sa posunul Demiri. Šošonom chvíľu trvalo, kým sa zorientovali na ihrisku a Trnava ich slabšie nasadenie využila. Holec v 53. min. najskôr vychytal v čistej šanci hlavičkujúceho Turňu, ale na dorážku Mitreu bol už prikrátky. Žilina mohla okamžite odpovedať, ale pred Jánošíkom stihol dobre zachrániť Rusov. Trnava sa tlačila dopredu, snažila sa vyrovnať, ale domáci sa postupne pozviechali a dokázali byť dopredu nebezpečnejší.

V 68. min. pri šanci kapitána domácich Káčera ešte Rusov zachránil, ale o minútu iba vyrazil loptu pred dobre postaveného Balaja, ktorý zvýšil vedenie Žiliny opäť na dvojgólové.

V 70. min. striedajúci Halilovič dostal už po vystriedaní druhú žltú kartu a následne aj červenú. Žilinčania zvýšili svoj náskok v 77. min., keď Káčer z pravej strany našiel v 16-tke spätnou prihrávkou voľného Bernáta, ktorý umiestnenou strelou nedal Rusovovi šancu. V 81. min. mal blízko ku gólu Kaša, ktorý sa ako stopér od vlastnej polovice rútil s loptou na trnavského gólmana, ale ten proti jeho sólu dobre zakročil. V 86. min. Holec podcenil center po rohu z pravej strany, hlavička jedného z hostí skončila na konštrukcii jeho brány a následne rozhodca Sedlák zapískal po faule na trnavského hráča jedenástku. Kapitán Mitrea ju v 88. min. premenil a upravil na konečných 4:2.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

MŠK Žilina – FC Spartak Trnava 4:2 (2:0)

Góly: 16. Vallo, 40. Králik, 69. Balaj, 77. Bernát – 53. a 88. Mitrea (druhý z 11 m). ŽK: Boženík, Vallo, Balaj – Mitrea, Halilovič, Kelemen, Jakúbek, Cheu (tréner), ČK: 71. Halilovič (po 2. ŽK). Rozhodovali: Sedlák – Hrčka, Ádám, 3254 divákov.

Žilina: Holec – Vallo, Kaša, Králik, Sluka – Fazlagič (46. Minárik) – Káčer, Bernát (84. Pečovský) – Jánošík (66. Balaj), Boženík, Demiri

Trnava: Rusov – Turňa, Mitrea, Mesík, Lovat – Jakúbek – Diogo (65. Van Kessel), Halilovič (70. Dangubič), Tešija, Oršula – Tavares (81. Kelemen)

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: „Zvládli sme veľmi ťažký zápas. Trnava bola v úvode lepšia a aktívnejšia, na nás bolo cítiť nervozitu, ale prvý gólom sme sa vrátili do hry. Výkon sme zlepšili a na konci polčasu pridali druhý gól. Inkasovali sme po štandardke a neboli sme v dobrej situácii. Po prestriedaní sme strelili ďalšie dva góly a zápas otočili na našu stranu. Sme veľmi radi za víťazstvo, ideme ďalej.“

Ricardo Cheu, tréner Trnavy: „O víťazstve Žiliny rozhodli prvé dva celkom lacné góly, ktoré sme inkasovali po individuálnych chybách našich hráčov. Do druhého polčasu sme šli s tým, že chceme so zápasom niečo spraviť, aj sa nám to podarilo, dali sme gól a mali sme šancu vyrovnať. Žilina potom však pridala, zmenila rozostavenie a o všetkom rozhodol tretí gól. Máme v nohách náročný zápasový program, ešte dva dni dozadu sme cestovali z Bulharska a proti takému silnému tímu ako je Žilina, sa to prejavilo. Chceli sme urobiť všetko pre to, aby sme v Žiline bodovali, ale nepodarilo sa nám to. Žilina má mladý tím, rovnako ako my. Budujeme ho, sme na začiatku cesty a verím, že budeme len silnejší.“

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM