Futbal

Spartak privítal Podbrezovú: Súpera zdolal dvoma gólmi

Počas zápasu videli diváci obojstranne útočnú hru. Trnavskí futbalisti zdolali Železiarne Podbrezová 2:0.

Ilustračný obrázok k článku Spartak privítal Podbrezovú: Súpera zdolal dvoma gólmi
Zdroj: TASR

Od začiatku sa hralo v réžii útočnejších domácich, ktorí sa už v 7 min. mohli ujať vedenia. Malecki však svoj samostaný únik na bránu nevyužil, keď loptu si posunul tak, že k zakončeniu sa nedostal. V 14. min. po faule na Schirtladzeho kopal priamy kop Rada a jeho lopta zakotvila v sieti hostí.

Povzbudení domáci sa snažili pridať druhý gól, ale Malecki tiahlou strelou netrafil ľavú šibenicu Kuciakovej brány a strelu Čanturišviliho zneškodnil brankár hostí. Podbrezová mala šancu, ale center Viazanka nezakončil Leško. Obojstranne útočná hra pokračovala, ale absentovalo zakončenie, hlavne u domácich, ktorí mali niekoľko dobrých príležitostí. Hosťujúci brankár Kuciak sa vyznamenal v 42. min., keď zneškodnil gólovú hlavičku Ghorbaniho.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Druhý polčas začali nebezpečnou strelou z priameho kopu hostia, ale Leškovu strelu zneškodnil brankár Chudý. Potom zahrával priamy kop Rada a rovnako bol na mieste aj brankár hostí. Pred uplynutím hodiny hry po prihrávke Jirku zakončoval Kulhánek len do bočnej siete. Potom mal dva strelecké pokusy Schirtladze. Jeho prvý pokus vyrazil Kuciak na roh a po jeho rozohratí vystreli gruzínsky legionár nad bránu.

Hostia sa až do konca zápasu snažili o vyrovnanie, čo sa im však nepodarilo, naopak na začiatku dvojminútového nadstavenia vnikol do šestnástky Čanturišvili a umiestnenou strelou potvrdil víťazstvo majstra.

FC Spartak Trnava – FK Železiarne Podbrezová 2:0 (1:0)

Góly: 14. Rada, 90.+1 Čanturišvili. Rozhodovali: Glova – Kováč, Bednár, ŽK: Čanturišvili – Turňa, Viazanko, 3622 divákov Spartak Trnava: Chudý – Greššák, Tóth, Oravec – Jirka, Kulhánek, Rada, Schirtladze (76. Dangubič), Čanturišvili – Ghorbani (86. Janso), Malecki (73. Čonka).

Železiarne Podbrezová:Kuciak- Turňa, Magda, Bartoš, Mojžiš – Edge, Kopičár – Viazanko, Mikuš (46. Galčík), Leško – Bernardina (61. Boško)

Hlasy trénerov

Radoslav Látal, tréner Trnavy: „Aj my sme mali problémy. Bol to náš 28. súťažný zápas v sezóne a pomaly to na nás sadá. Dnes nám vypadli ďalší dvaja hráči a so svalovým zranením Grendela to nevyzerá dobre. Teraz cestujeme do Záhrebu a odtiaľ do Michaloviec. Prvý polčas z našej strany nebol dobrý, zle sme sa pohybovali, ale podarilo sa nám streliť gól. Zápas sme mohli rozhodnúť skôr. Malecki išiel sám na bránu a šancu mal aj Ghorbani. Druhá polovica nebola z našej strany ideálna a brejkami sme pohrozili až na konci. Dnes dostali šancu hráči z lavičky. Čakajú nás ďalšie ťažké zápasy.“

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: „Dnes to nevyzeralo na oko zle, ale kvalitatívny ukazovateľ bol na strane domácich. V prvom polčase sme im ponúkli veľké šance a zápas sa vyvíjal v ich prospech. Z našej strany bola snaha, ale nemalo to patričný drajv. V prvom polčase hralo šesť hráčov do 25 rokov a v druhom nastúpili dvaja dorastenci. Pozitívne je, že skúsili ligovú atmosféru a namotivuje ich to do ďalšej práce. Dobieha nás úzky káder. Verím, že sa dáme dokopy a budeme konkurencieschop­ní.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM