Júlia Vargová Futbal Šport

Spartak splnil očakávania: Jacovciam strieľal jeden gól za druhým, VIDEO

FC Spartak Trnava postúpil v utorok 24. septembra do osemfinále Slovenského pohára Slovnaft Cupu 2019/2020.

Ilustračný obrázok k článku Spartak splnil očakávania: Jacovciam strieľal jeden gól za druhým, VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Trnavský futbalový klub si v stretnutí 4. kola poradil s TJ Družstevníkom Jacovce. Ako informuje oficiálna klubová stránka, Jacovce si so Spartakom zahrali po dvoch rokoch. Vtedy Spartak vyhral 10:0 a posledný septembrový utorok sa k tomuto výsledku priblížil.

„Úvodný výkop obstarali slávni rodáci z Jacoviec, majster Európy z Belehradu a bývalý tréner slovenskej reprezentácie, ale aj Spartaka Ladislav Jurkemik a internacionál Peter Herda,“ uvádza FC Spartak Trnava.

Úvodnú šancu mali podľa klubového webu domáci, tá však bola zmarená. Skóre v 16. min po Sobczykovom priťuknutí otvoril Dangubič. Ďalší gól padol až v 39. min, keď Tešija našiel svojho krajana Dangubiča a ten pridal svoj druhý gól. V závere polčasu dal o sebe vedieť súper, po rohu z dobrej pozície hlavičkoval Zigo, no Bolek si poradil.

„V 51. min sa Kaman presadil cez Mitreu, ale strelou z pravej strany napol iba bočnú sieť. O tri minúty už sa skóre menilo, ale na opačnej strane. Lovat prihrával z ľavej strany a Sobczykovi stačilo iba nadstaviť nohu – 0:3,“ opisuje Spartak Trnava na svojej stránke.

Ako ďalej uvádza klub, po prestriedaní Dangubič efektnou pätičkou po Turňovej prihrávke skompletizoval svoj hetrik a padol štvrtý gól futbalového stretnutia.

„Úspešný strelec krátko nato vybojoval loptu pre mladého Horváta, ktorý strelou k ľavej tyčke pridal piaty gól. V 63. min vyšiel Trnave brejk, Mihálek prihral Yilmazovi, jeho strelu zastavil rukou Zigo, no Yilmaz z pokutového kopu predsa len otvoril svoj strelecký účet v sezóne,“ uvádza Spartak.

„Po ňom opäť veľmi jednoducho sklepol loptu do siete Sobczyk. Krásny brejk sa Trnave podaril o malú chvíľku, ale v stopercentnej šanci zlyhal najskôr Oršula a po ňom aj Mihálek, ktorých bravúrne vychytal R. Michalec. Mihálekovi to vyšlo až v 83. min, keď volejom zužitkoval Lovatov center a stanovil konečný rezultát,“ dodáva web držiteľa Slovenského pohára.

TJ Družstevník Jacovce – FC Spartak Trnava 0:8 (0:2)

TJ Družstevník Jacovce: Glos (46. R. Michalec) – Zigo, Ondrka, Beňo, Vindzek – M. Michalec, Piterka, M. Chrenko (5. Rusňák), Bukvay – Kaman, Bajzík (57. D. Chrenko).

FC Spartak Trnava: Bolek – Mesík, Menich, Mitrea (58. Mihálek) – Turňa, Gamboš, Tešija (58. Horvát), Dangubič (65. Oršula), Lovat – Yilmaz, Sobczyk.

Góly: 16. 39. a 59. Dangubič, 54. a 77. Sobczyk, 62. Horvát, 64. Yilmaz (z 11 m), 83. Míhálek, Rozhodoval Michal Smolák

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Ricardo Chéu pre klubový web povedal: „V prvom polčase sme si nevypracovali toľko príležitostí ako by som očakával. Keď však celé mužstvo bráni, nie je príliš priestor kadiaľ sa dostať na dostrel. Áno, musíme si ten priestor vytvárať a strieľať z každej pozície. V druhom polčase to bolo lepšie, súper bol viac unavený a pribúdali šance aj góly. Naším cieľom bolo postúpiť do ďalšieho kola a z tohto pohľadu sme boli úspešní.“

Foto: Ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM